Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

VerslagenNa 2 weken zonder competitie verplichtingen, in verband met een toernooi van het Nederlands Elftal O16, kwamen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle naar een koud, nat en winderig Zuiderpark. De inzet voor de mannen van trainer Martijn Reuser was het veiligstellen van een plaatst bij de eerste 7. Dat recht geeft om na een korte winterstop uit te komen in de “kampioenspoule”.

De ziekenboeg is zo goed als leeg en zodoende was de keuze ruim om 11 spelers aan deze klus te laten beginnen. De gehele eerste helft zou zich kenmerken door een gelijk opgaande wedstrijd waarbij geen van beide teams veel uitgespeelde kansen wist te creëren.  Zo waren Danyel Sikkens en Evan Rottier er het dichtste bij om de score te open in de eerste helft. Maar ze zagen hun inzetten naast of gered door de keeper worden.


Danyel Sikkens

Zowel ADO Den Haag en Zwolle probeerde combinatie voetbal te spelen. ADO Den Haag was hierin soms erg slordig maar Zwolle kon hier gelukkig niet van profiteren. De tweede helft gaf een ander beeld. Gesteund met de wind in de rug was er bijna constant druk op de Zwolse verdediging. Het was dan ook een kwestie van tijd het eerste doelpunt moest gaan vallen. Toch moesten er gewacht worden tot de 52e minuut voor dat er gejuicht kon worden. Danyel Sikkens wist Samir Bouchattaui  te bereiken. Samir Bouchattaui wist vervolgens met een strak schot de keeper van Zwolle in de verre hoek te verschalken.


Samir Bouchattaui

Na deze openingstreffer probeerde ADO Den Haag de score te verdubbelen. Maar de schoten van de ingevallen Faissal Zefri en Jermain Blanchard troffen geen doel. Zodoende werd deze tussenstand ook de eindstand en mag ADO Den Haag zich gaan opmaken voor een paar mooie wedstrijden na de feestdagenstop. Maar eerst staat er nog een uitwedstrijd voor de reguliere competitie op het programma. Voor deze wedstrijd moet er een behoorlijke reis afgelegd worden. Want er moet namelijk gespeeld in Kerkrade waar de leeftijdsgenoten van Roda JC de tegenstander zullen zijn. Aanvang voor deze ontmoeting staat op 12.00 uur.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Denso Kasius, Sam Zeeman, Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders, Samir Bouchattaui (59e Jay Huis), Atilla Agirman (54e Faissal Zefri), Evan Rottier (69e Steyn Wijsman), Jesse Spaans en Danyel Sikkens (57e Jermain Blanchard)

 

Deel dit item