Actueel

aftrap3

Het was een lastig weekend voor de jeugdafdeling van ADO Den Haag. Met veel goede tegenstanders, was het van tevoren al duidelijk dat het een uitdagend programma was. Het lukte dit weekend alleen Onder 10 de zege te pakken. De rest van de uitslagen lees je hieronder.

Onder 21
ADO Den Haag O21 - FC Emmen O21 1-2
ADO Den Haag heeft een onnodige nederlaag geleden tegen hekkensluiter FC Emmen O21. Bij rust keek de ploeg van trainer Giovanni Franken tegen een 0-1 achterstand aan en na rust werd de score verdubbeld door de gasten uit Emmen. Door een doelpunt van Belarbi werd het toch weer spannend op De Aftrap. ADO ging op zoek naar de gelijkmaker en was daar via Yegen, die op de paal schoot, en Ates, die scoorde in buitenspelpositie, akelig dichtbij. Gescoord werd er alsnog niet meer en dus ging de zege naar de bezoekers. Zaterdag gaat O21 op bezoek bij De Graafschap, de nummer vier van de competitie.

Onder 18
AZ O18 - ADO Den Haag O18 3-0
Op het AFAS Trainingscomplex is ADO Den Haag O18 hard onderuit gegaan tegen AZ O18. Vanaf het begin hadden de Alkmaarders het betere van het spel en dus was de overwinning terecht. O18 komt dit seizoen uit in een hele sterke competitie en wist tot dusver pas één wedstrijd te winnen. Aankomend weekend komt Feyenoord O18 op bezoek, om 15:00 uur op De Aftrap.

Onder 17
Feyenoord O17 - ADO Den Haag O17 4-0
ADO Den Haag onder 17 is geveld door de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Shaqueel van Persie was met drie treffers de grote man aan de zijde van de thuisploeg en had daarmee een groot aandeel in de 4-0 zege van zijn ploeg. Helaas kon ADO Den Haag er niet veel tegenover stellen en moest het uiteindelijk een 4-0 nederlaag incasseren. Koploper AZ O17 is de volgende tegenstander voor de ploeg van coach Marciano Nonneman.

Onder 16
ADO Den Haag O16 - Go Ahead Eagles O16 1-1
Voor ADO Den Haag O16 stond een spannend duel tegen lijstaanvoerder Go Ahead Eagles O16 op het programma. Na de dure nederlaag van vorige week tegen Cambuur moest de Haagse ploeg zich herpakken om resultaat te halen tegen het sterke Go Ahead. In de eerste helft kwamen de Hagenaars op voorsprong door een doelpunt van Hakan Argün en ze hielden de voorsprong vast tot aan de rust. Aan het begin van de tweede helft kwamen de gasten uit Deventer echter snel op 1-1 en werd het nog heel spannend. Beide teams wisten niet meer te scoren en dus werden de punten gedeeld. O16 bezet nu de derde plaats in Divisie 2.

Onder 15
ADO Den Haag O15 - sc Heerenveen O15 1-2
Op eigen veld heeft ADO Den Haag O15 nipt verloren van sc Heerenveen O15. Al snel kwamen de Friezen op een 0-1 voorsprong, maar Casey Cruz trok nog voor rust de stand gelijk namens ADO. Ver in de tweede helft viel de 1-2 en lukte het ADO niet meer om nogmaals op gelijke hoogte komen. Aanstaande zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen AZ O15 dat nu op de tweede plek staat in de competitie.

Onder 14
Ajax O14 - ADO Den Haag O14 1-1
ADO Den Haag O14 heeft twee punten afgesnoept van koploper Ajax O14. Op Sportpark De Toekomst hield ADO de makkelijk scorende Amsterdammers van veel doelpunten af en wist het de moeilijk passeerbare defensie te doorbreken en te scoren. Een knappe prestatie van de ploeg van trainer Gino Ninaber dat zaterdag opnieuw getest zal worden in het thuisduel met AZ.

Onder 13
Excelsior Rotterdam O13 - ADO Den Haag O13 0-0
In een doelpuntloos duel heeft ADO Den Haag O13 de punten moeten delen met Excelsior. Het gelijke spel heeft niets veranderd aan de positie op de ranglijst voor de Haagse formatie en dus is de ploeg nog steeds nummer vijf van de competitie.

Onder 12
Fortuna Sittard O13 - ADO Den Haag O12 6-2
Onze onder 12 heeft met ruime cijfers verloren van Fortuna Sittard. De jonge ploeg speelt in een zware competitie met veel teams van een hogere leeftijd. Tot nu toe hebben de Hagenaars nog geen duel kunnen winnen in de competitie. Wellicht dat daar zaterdag verandering in komt in het duel tegen De Graafschap.

Onder 11
ADO Den Haag O11 - Ajax O11 verloren
O11 heeft op eigen veld verloren tegen Ajax O11.

Onder 10
Den Hoorn O11 - ADO Den Haag O10 2-6
ADO Den Haag O10 is het enige jeugdteam dat dit weekend drie punten bij mocht schrijven. In het uitduel tegen Den Hoorn won de formatie van trainer Roy de Geus overtuigend met 2-6. Met zes zeges uit even veel duels zijn de Hagenaars trots lijstaanvoerder van de competitie.