Vertrouwenspersoon

Bij de Jeugdopleiding van ADO Den Haag willen we dat iedere speler, trainer of andere betrokkene in een gezonde en veilige omgeving kan functioneren.

Gedrag of taalgebruik dat als ongewenst of intimiderend wordt ervaren wordt niet getolereerd. Ongewenst gedrag heeft immers gevolgen voor de betrokkenen, de sfeer, de prestaties en het imago van onze club. Mocht je toch met zulk ongewenst gedrag te maken krijgen dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon. 

Wie is onze vertrouwenscontactpersoon?
Onze vertrouwenscontactpersoon is Gerrit van Pelt. Je kunt hem bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor wie is de vertrouwenscontactpersoon?
De vertrouwenscontactpersoon is er voor alle spelers, ouders, trainers en coaches van elke leeftijd binnen de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Wanneer kun je terecht bij onze vertrouwenscontactpersoon?
In principe is de vertrouwenscontactpersoon er voor incidenten en vermoedens van incidenten. Misschien heb je een vraag die je niet gemakkelijk stelt aan je trainer, teamleider of een ander. Misschien wordt er onvoldoende op een klacht van jou gereageerd of voel je je niet serieus genomen. Of vraag je je af of bepaalt gedrag wel normaal is. In al die gevallen ben je welkom bij onze vertrouwenscontactpersoon.

Wat doet de vertrouwenscontactpersoon?
Het belangrijkste dat hij doet is luisteren. Hij biedt emotionele en praktische ondersteuning. Hij kan je adviseren over een mogelijke oplossing en helpen bij het realiseren daarvan. Afhankelijk van de ernst van de klacht kan hij ook als bemiddelaar optreden. Dit alles in overleg met jou.

Hoe vertrouwelijk is de vertrouwenscontactpersoon?
De vertrouwenscontactpersoon heeft een geheimhoudingsplicht. Van de gesprekken met jou wordt niemand op de hoogte gesteld, zonder dat jij daarvan op de hoogte bent. Soms is het noodzakelijk om andere personen bij een vraag of probleem te betrekken. Als het echt mis is, zal ook het management worden ge├»nformeerd. Dat gebeurt echter nooit zonder overleg en medeweten van jou! Bij de evaluatie van het jaar wordt met het management de aard van de meldingen besproken. En ook hierbij worden geen namen genoemd.

 

Deel dit item