Actueel

aftrap4

Voor de tweede keer op rij wist Onder 21 te winnen. Ditmaal won de ploeg van trainer Giovanni Franken met 0-1 van FC Twente/Heracles Academie. Ook O18 boekte een knappe zege, tegen SC Heerenveen. Daarnaast hadden veel ploegen het zwaar tegen de uitdagende tegenstanders. Hoe alle jeugdteams van ADO Den Haag het er afgelopen weekend vanaf hebben gebracht lees je hieronder.

Onder 21
FC Twente/Heracles Academie O21 - ADO Den Haag O21 0-1
ADO Den Haag O21 heeft voor de tweede keer op rij weten te winnen. Op bezoek bij FC Twente/Heracles Academie ging de ploeg van trainer Giovanni Franken er met de winst vandoor dankzij een doelpunt van Rafael Struick. Vanwege de regen was het veld niet optimaal voor een voetbalwedstrijd, maar ADO Den Haag ging er vol tegenaan. Net als de overwinning van vorige week tegen Feyenoord werd ook deze bereikt door hard werken. Dankzij de tweede driepunter in twee weken heeft ADO nu de vierde positie in handen. Komende zaterdag wacht een bekerwedstrijd tegen FC Groningen voordat de competitie een week later weer van start gaat.

Opstelling ADO Den Haag O21:
Van de Riet, Noordhoek, Ates, Reinders, Owusu; de Bruin, Komljenovic, Gustina; Struick (84. Esajas), Broekhuizen (74. Demir), Hendriks (64. El Hannoudi)

Onder 18
ADO Den Haag O18 - SC Heerenveen O18 2-1
Een heerlijke zege voor ADO Den Haag onder 18 afgelopen zaterdag. Nadat Maikey Houwaart de Hagenaars op 1-0 had gezet in de tweede helft kwamen de Friezen tien minuten voor tijd langszij. Het duel leek af te stevenen op een remise, maar in de laatste minuut kwam de thuisploeg op 2-1 door een eigen doelpunt. O18 is nu al vier duels achtereen ongeslagen en daarmee heeft de ploeg nu de derde plek in handen.

Onder 17
Feyenoord O17 - ADO Den Haag O17 6-0
ADO Den Haag O17 incasseerde een keiharde nederlaag op bezoek bij Feyenoord O17. Op Sportpark Varkenoord waren de Rotterdammers met maar liefst 6-0 te sterk voor de Haagse ploeg. Dankzij de ruime zege pakt Feyenoord nu de leiding in de competitie en staat onze O17 op een zesde plaats met vijf punten uit even veel duels.

Onder 16
ADO Den Haag O16 - Willem II O16 1-2
Onze Onder 16 leed afgelopen zaterdag een nipte nederlaag tegen Willem II. De bezoekers kwamen voor rust op 0-1, waarna de thuisploeg in de tweede helft op gelijke hoogte kwam. Echter moest de Haagse ploeg in de slotfase toch buigen voor de Brabanders door een laat Tilburgs doelpunt. Na een uitstekende start van de competitie loopt de ploeg van trainer Revy Rosalia zo aan tegen de eerste nederlaag van de voorjaarscompetitie. Desondanks staan de Hagenaars op een keurige vierde plek.

Onder 15
Feyenoord O15 - ADO Den Haag O15 1-0
Naast O17 speelde ook O15 een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Het krachtsverschil tussen de Onder 15-ploegen was lang niet zo groot als bij de Onder 17. Na een half uur spelen kwamen de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong. ADO Den Haag probeerde terug te komen en bleef tot het einde van de wedstrijden strijden voor resultaat. Helaas lukte dat niet, maar keerde de Haagse jeugdploeg met opgeheven hoofd terug naar Den Haag. 11 maart is het volgende competitieduel voor O15. Dan ontvangt de ploeg van trainer Tayeb Belhaddad FC Utrecht O15 op eigen veld.

Onder 14
Ajax O14 - ADO Den Haag O14 2-1
ADO Den Haag O14 was zaterdag dicht bij een stunt tegen Ajax O14. Nadat de Haagse ploeg vier keer op rij wist te winnen, van onder andere AZ en PSV, maakten de manschappen van trainer Gino Ninaber het Ajax ook zeer lastig. Dit keer was het alleen zonder resultaat en was de thuisploeg met 2-1 te sterk. In de voorjaarscompetitie doen de Hagenaars het prima en staan ze samen met PSV en Ajax op de gedeelde derde plek.

Onder 13
SC Heerenveen O13 - ADO Den Haag O13 3-0
ADO Den Haag O13 moest zijn meerdere erkennen tegen de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. O13 bevindt zich in een zware competitie met veel moeilijke tegenstanders. 11 maart mag de ploeg weer aan de bak tegen PSV.

Onder 12
FC Groningen O13 - ADO Den Haag O12 6-0
FC Groningen O13 zette onze O12 met grote cijfers (6-0) opzij.

Onder 11
De Graafschap O11 - ADO Den Haag O11 8-12
Ditmaal trok ADO Den Haag O11 weer aan het langste eind. Op bezoek bij De Graafschap wonnen de Hagenaars met maar liefst 8-12.