aftrap4

In een bomvol weekend voor de Haagse jeugdtak wisten O16, O14 en O11 te winnen. Onder 21 speelde thuis knap gelijk tegen FC Groningen door twee treffers van Akharaz. De rest van de uitslagen lees je hieronder.

Onder 21
ADO Den Haag O21 - FC Groningen O21 2-2
ADO Den Haag O21 en FC Groningen O21 hebben in een vermakelijke wedstrijd de punten gedeeld. Na tien minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong vanuit een corner. Na een eerste helft met niet al te veel kansen kwam het duel na rust los mede door het inbrengen van Akharaz binnen de ploeg. Slechts zes minutes stond de aanvaller op het veld toen hij de gelijkmaker binnen schoot. Toch tekende Groningen een paar minuten later voor de 1-2 en ging de Haagse ploeg in de achtervolging. De Hagenaars lieten zich geregeld zien voor het vijandelijke doel, maar pas diep in de blessuretijd viel de 2-2. Opnieuw was het Akharaz die de bal tegen de touwen schoot na goed voorbereidend werk van Siereveld. De volgende competitiewedstrijd voor de ploeg van trainer Giovanni Franken is op dinsdag 28 maart om 12:30 uur tegn De Graafschap O21.

Opstelling ADO Den Haag O21:
Van de Riet; Noordhoek, Ates, Siereveld, Owusu; Gustina, De Bruin, Van Houwelingen (71. Akharaz); El Hannoudi (64. Achemlal), Broekhuizen (71. Demir), Velland (64. Esajas)

Onder 18
NAC O18 - ADO Den Haag O18 1-1
ADO Den Haag O18 heeft zich stukgebeten op NAC O18. De Bredanaars kwamen na 60 minuten spelen op 1-0 en kwam ADO binnen tien minuten weer langszij via Imade. In een spannende slotfase vielen er geen doelpunten meer en eindigde het duel in 1-1. Op dit moment staat de Haagse formatie op de derde positie, al heeft FC Den Bosch O18 slechts een punt minder met een duel minder te hebben gespeeld.

Onder 17
ADO Den Haag O17 - De Graafschap O17 0-1
O17 heeft afgelopen weekend nipt verloren van hekkensluiter De Graafschap. In de tweede helft viel de enige treffer van de wedstrijd en lukte het ADO niet om de achterstand om te buigen. Volgende week staat het duel tegen FC Eindhoven op het programma. Een belangrijke wedstrijd in strijd om lijfsbehoud in Divisie 1.

Onder 16
De Graafschap O16 - ADO Den Haag O16 0-2
Onder 16 heeft een knappe 0-2 overwinning op De Graafschap geboekt. Binnen de eerste helft vielen beide doelpunten en was het duel in het voordeel van ADO Den Haag beslist. Dankzij de drie punten staat de Haagse ploeg nu op de tweede plek, maar kan FC Twente/Heracles Academie O16 in theorie over de Hagenaars heen. Dit weekeinde oefent de Haagse ploeg tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse.

Onder 15
ADO Den Haag O15 - Ajax O15 2-5
ADO Den Haag O15 heeft zijn meerdere moeten erkennen in Ajax O15. De thuisploeg kende een droomstart en stond al snel op een 2-0 voorsprong. Dat hielde Haagse ploeg echter niet lang vast en nog voor rust wisten de Amsterdammers vier keer te scoren waardoor de Hagenaars tegen een 2-4 achterstand aan keken. In het restant van de wedstrijd wist ADO het duel niet meer te keren en maakte de Amsterdamse ploeg nog de vijfde treffer. Zaterdag gaat de Haagse formatie op bezoek bij Sparta Rotterdam O15.

Onder 14
AZ O14 - ADO Den Haag O14 1-2
ADO Den Haag onder 14 heeft zich voor de zoveelste keer deze voorjaarscompetitie laten gelden. Op bezoek bij AZ O14 werden de Alkmaarders met 1-2 verslagen. Het betekende alweer de zesde overwinning uit acht competitieduels voor de ploeg van trainer Gino Ninaber. Dit weekend oefenen de Hagenaars tegen Vitesse O14 op Sportcentrum Papendal.

Onder 13
ADO Den Haag O13 - AZ O13 1-9
O13 is hard onderuit gegaan tegen AZ O13. De bezoekers wonnen met maar liefst 1-9 van de Haagse jeugdploeg. ADO zit in een hele sterke competitie en wist tot dusver nog niet te winnen.

Onder 12
ADO Den Haag O12 - Helmond Sport O13 1-4
O12 heeft niet weten te winnen van de oudere jongens van Helmond Sport. De Onder 13-ploeg van de Helmondse voetbalclub was met 1-4 te sterk voor de thuisploeg.