Actueel

aftrap3

De jeugdteams van ADO Den Haag kenden een uitermate succesvol weekend. Onder 21 wist overtuigend met 4-2 te winnen van FC Groningen O21 en drie jeugdteams wonnen een uitduel met maar liefst 2-6. De rest van de uitslagen lees je hieronder.

ADO Den Haag O21 - FC Groningen O21 4-2
ADO Den Haag O21 speelde afgelopen zaterdag een zeer goede wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Binnen het eerste kwartier stonden de Hagenaars met 2-0 voor door twee doelpunten van Robyn Esajas, die eerder dit seizoen zijn debuut maken voor het eerste. Met de twee vroege treffers op zak ging de formatie van trainer Giovanni Franken op zoek naar meer, maar tot aan de rust bleef de score hetzelfde. Vlak na de pauze kreeg Esajas een opgelegde kans om een hattrick compleet te maken, echter ging zijn poging maar net naast. De Haagse jeugdploeg was grote delen van de wedstrijd de dominante ploeg en lukte het ook om dat in de score uit te drukken. Iets minder dan een half uur voor tijd tekende Sofyan El Hannoudi voor de 3-0, waarna de aanvaller ook voor de vierde Haagse treffer zorgde. FC Groningen halveerde de marge nog in het slot via een benutte strafschop en een rollertje die een paar minuten voor tijd in het doel verdween. Met de knappe 4-2 overwinning tankt O21 veel vertrouwen voor het uitduel tegen Go Ahead Eagles in Twello.

Opstelling ADO Den Haag O21: Buvelot; Payne (62. Gomes Landim), Owusu, Does, Boakye (90+3. Özen); De Bruin, Van Houwelingen, Brandt (79. Haas); Hendriks (90+3. Maasland), El Hannoudi, R. Esajas (62. Dijkhuizen).

Onder 18
Training

Onder 17 (competitie)
FC Dordrecht O17 - ADO Den Haag O17 2-6
O17 boekte zaterdag een ruime overwinning (2-6) op FC Dordrecht O17. De thuisploeg startte nog goed en kwam na drie minuten al op een 1-0 voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft trok Bram Wesseling de stand gelijk. Lang leek het er niet op dat de score zo ruim zou uitvallen want tot twintig minuten voor tijd stond de 1-1 tussenstand op het scorebord. ADO Den Haag kwam in de 70e minuut op 1-2 en verdubbelde niet veel later de marge via Bektas. De Dordrechtse jeugdploeg produceerde twee minuten later de aansluitingstreffer waarna de bezoekers eens flink aanzetten. Met drie late treffers stelde de formatie van trainer Ervin Lee de zege veilig en won het met 2-6 uiteindelijk.

Onder 16
Vrij

Onder 15 (competitie)
FC Volendam O15 - ADO Den Haag O15 2-6
Net als O17 wist ook O15 een uitwedstrijd met 2-6 te winnen. Dit deed de Haagse ploeg tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Het scoreverloop verliep echter heel anders dan bij O17. Binnen een kwartier stonden de bezoekers namelijk al met drie doelpunten voor en voor rust werd het zelfs nog 0-4 waardoor de Hagenaars op pole position lagen om de zege mee naar Den Haag te nemen. In de tweede helft wisten beide teams allebei nog twee keer te scoren. Het was de eerste competitiewedstrijd van ADO O15, aankomende zaterdag wacht het tweede treffen in Divisie 2. Dan is PEC Zwolle O15, die de eerste twee competitieduels verloor, de tegenstander.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag O14 - FC Dordrecht O14 2-0
ADO Den Haag O14 stuurde FC Dordrecht O14 met een 2-0 nederlaag naar huis. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en kreeg ADO Den Haag de nodige kansen, maar zonder succes. In de 43e minuut zette Zuurmond zijn ploeg op een 1-0 voorsprong en was de ban eindelijk gebroken. Met een tweede treffer in blessuretijd zorgde Jimmy Zuurmond ervoor dat de drie punten in Den Haag bleven. Na de nederlaag van vorige week was de zege zeer welkom.

Onder 13
ADO Den Haag O13 - Spartaan'20 O13 2-1
ADO Den Haag O13 trof afgelopen weekend het Rotterdamse Spartaan '20 O13 in een thuisduel. De thuisclub wist met 2-1 te winnen van de bezoekers. Na twintig minuten kwam de Haagse jeugdploeg op 1-0 voorsprong en de bezoekers maakten na rust gelijk. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde ADO Den Haag opnieuw en daardoor kon de thuisploeg drie punten bijschrijven.

Onder 12 (competitie)
ADO Den Haag O12 - JVOZ O13 2-7
Voor Onder 12 stond een leerzaam duel tegen het één jaar oudere JVOZ O13 op het programma. Het bleek al snel een uitdagende pot te gaan worden voor O12 tegen de grotere jongens uit Vlissingen. Beide ploegen gingen met een 2-5 tussenstand de kleedkamers in voor de rust. Na de pauze bleef de doelpuntenproductie beperkt ten opzichte van de eerste helft. 2-7 werd het uiteindelijk.

Onder 11 (competitie)
Ajax O11 - ADO Den Haag O11 14-4
ADO Den Haag onder 11 heeft zijn meerdere moeten erkennen in de leeftijdsgenoten van Ajax. Op Sportpark de Toekomst wist de Amsterdamse jeugdploeg met 14-4 van de bezoekers te winnen. Komende zaterdag kan Onder 11 revanche nemen tegen PEC Zwolle O11.

Onder 10 (competitie)
RVC Celeritas O11 - ADO Den Haag O10 2-6
Onder 10 was afgelopen zaterdag te sterk voor RVC Celeritas O11. De derby werd met 2-6 gewonnen door ADO Den Haag O10.

MEIDEN

Beloften (competitie)
PEC Zwolle Vrouwen beloften - ADO Den Haag Vrouwen 0-2
De beloften van ADO Den Haag Vrouwen boekten een prima overwinning op PEC Zwolle. Voor rust hadden de Haagse beloften de stand al op 0-2 gezet via Brigitte Franken en Floortje Bol. Na twee wedstrijden staat de Haagse jeugdploeg bovenaan in de competitie. Zaterdag 30 september treft de ploeg van trainer Bianca Koppers AZ Vrouwen beloften.

Ter Leede Vrouwen 3 - ADO Den Haag MO17 1-4
ADO Den Haag MO17 stelde met een mooie 1-4 overwinning de drie punten veilig. Na twee competitieduels neemt het Haagse jeugdteam de leiding in de competitie.