Actueel

aftrap3

ADO Den Haag O21 ging onnodig met 1-0 onderuit tegen Go Ahead Eagles. Daarentegen won O17 in een sterk duel tegen Almere City FC en ook O14 wist te winnen, evenals de vrouwen beloften en MO17. Alle uitslagen van onze jeugdteams vind je hieronder.

Zaterdag 16 september

JONGENS

Onder 21 (competitie)
Go Ahead Eagles O21 - ADO Den Haag O21 1-0
ADO Den Haag O21 heeft afgelopen zaterdag een onnodige nederlaag geleden tegen Go Ahead Eagles O21. In de eerste helft kregen de bezoekers de nodige kansen, maar wist geel-groen deze niet om te zetten in een doelpunt. Na een sterke eerste helft van Haagse kant, zakte het spel in de tweede helft wat in. Hierdoor groeide het geloof bij de thuisploeg en vijf minuten voor tijd maakte Go Ahead Eagles zelfs de 1-0. In laatste minuten probeerde ADO Den Haag het nog wel, maar bleef het achter met lege handen. Komende zaterdag is de volgende wedstrijd voor O21. Dan staat het duel met SC Cambuur O21 voor de deur.

Opstelling ADO Den Haag O21: Buvelot; Dijkhuizen (84. George), Does (61. Payne), Owusu, Boakye; Van Houwelingen, Brandt, De Bruin; Haas (61. Velland), El Hannoudi, Esajas.

Onder 18 (competitie)
AZ O18 - ADO Den Haag O18 7-0
Een harde les voor ADO Den Haag O18 afgelopen zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Voor rust domineerde AZ het spel en drukte dit ook uit in ruime cijfers. De uitploeg ging met een 5-0 achterstand de rust in. Na de pauze maakten de gastheren nog twee doelpunten en werd het dus 7-0 op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Het is de tweede nederlaag op rij voor O18. Aanstaande zaterdag gaat de Haagse jeugdploeg op bezoek bij Sparta Rotterdam met de hoop op de eerste driepunter van het seizoen.

Onder 17 (competitie)
ADO Den Haag O17 - Almere City FC O17 4-1
ADO Den Haag O17 heeft overtuigend gewonnen van Almere City FC O17. Na vijftien minuten spelen kwam ADO Den Haag via Mitch van Beek op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft verdubbelden de Hagenaars al snel de score en nadat Chang zijn ploeg ook nog op 3-0 had gezet was het duel beslist. Tien minuten voor het einde schoot Almere er nog een eretreffer in, maar het slotakkoord was aan de thuisploeg met Hakan Argün die er 4-1 van maakte. Een prima overwinning van de Haagse jeugdploeg.

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag O16 - AZ O16 0-0
In het duel tussen ADO Den Haag O16 en AZ O16 is er afgelopen weekend niet gescoord. Na het gelijkspel van vorige week is dit de tweede keer dat O16 de punten moet delen, al is een gelijkspel tegen het sterke AZ zeker niet onverdienstelijk. Komend weekend wacht voor de ploeg van trainer Sharan Gayadien een mooie krachtmeting met De Graafschap.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag O15 - PEC Zwolle O15 1-2
ADO Den Haag O15 is tegen een nipte nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle O15. Na een goede eerste twintig minuten van Haagse kant kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong. Lang konden de Hagenaars niet genieten van deze stand, want drie minuten later kwam de Zwolse ploeg langszij. Met een gelijke tussenstand leken beide ploegen de rust in te gaan, maar in de slotseconden van de eerste helft maakte PEC de 1-2. Deze achterstand kon na rust niet meer worden omgebogen en dus ging de zege naar Zwolle.

Onder 14 (competitie)
Roda JC Kerkrade O14 - ADO Den Haag O14 4-6
Op Sportpark Kaalheide, de thuisbasis van de jeugdafdeling van Roda JC Kerkrade, stond een heerlijk attractieve pot tussen de O14 van De Koempels en ADO Den Haag op het programma. Na een goede start waarin de bezoekers tweemaal scoorden leek het een mooie middag te gaan worden voor de Haagse kant. Echter kwam Roda JC voor rust nog op 1-2 en dus was de spanning weer terug. Sterker nog, acht minuten na de rust scoorde de Limburgse ploeg twee keer en dus was de score opeens omgebogen. Hier liet ADO Den Haag het niet bij zitten en zette de motor eens goed aan. Vier keer wist de Haagse ploeg het net te vinden in een tijdsbestek van twintig minuten. In de laatste minuut zette de thuisploeg uiteindelijk de eindstand neer: 4-6.

Onder 13 (competitie)
Sparta Rotterdam O13 - ADO Den Haag O13 4-1
Op bezoek bij Sparta Rotterdam O13 heeft ADO Den Haag O13 een nederlaag moeten slikken. Na een evenwichtige eerste helft waarin beide ploegen een keer het net wisten te vinden, leek het na rust alle kanten op te kunnen. Het bleef een tijd lang spannend, maar een mindere fase deed ADO Den Haag de das om. Met drie doelpunten van Elgyn Hato in een tijdsbestek van tien minuten was het duel beslist.

Onder 12 (competitie)
Feyenoord O13 - ADO Den Haag O12 3-1
ADO Den Haag O12 is onderuit gegaan in de uitwedstrijd tegen Feyenoord O13. Bij rust keek ADO tegen een 2-0 achterstand aan, maar wisten de bezoekers na de pauze de aansluitingstreffer te produceren. Het werd heel even spannend, maar Feyenoord maakte in de 57e minuut een einde aan de Haagse hoop op meer en werd het 3-1 in het voordeel van de Rotterdammers.

Onder 10 (competitie)
ADO Den Haag O10 - FC Skillz O11 2-5
Een leuke voetbalpot tussen ADO Den Haag O10 en FC Skillz O11. Veel kansen over en weer, lekker weer en ook veel doelpunten. De score zou uiteindelijk 2-5 worden.

MEIDEN

Beloften (oefen)
ADO Den Haag Vrouwen beloften - FC Utrecht Vrouwen beloften 7-6
De beloften van ADO Den Haag Vrouwen speelden een oefenduel tegen FC Utrecht Vrouwen beloften. In vier delen van 30 minuten werd het een doelpuntrijk duel. Uiteindelijk wist de thuisploeg op Sportpark Houtrust er een meer te maken dan haar tegenstander: 7-6.

Onder 17 (beker)
ADO Den Haag MO17 - RKDEO VR1 4-0
Een prima overwinning van ADO Den Haag MO17 in het bekerduel tegen RKDEO Vrouwen 1. Sienna in ’t Veld, Maira Boosman, Sacha Horsman en Isabella Pieters waren namens de thuisploeg trefzeker. Het was de derde bekerzege op rij voor de talentvolle meidenploeg.

Lyra JO15 - ADO Den Haag MO16 5-1
ADO Den Haag MO16 had een moeilijke middag op bezoek bij  Lyra JO15. Voor rust stond het al 3-1 in het voordeel van de thuisploeg en na de pauze werd de score nog verder uitgebreid naar 5-1.