Actueel

aftrap3

Afgelopen weekend kwamen vrijwel alle jeugdteams in competitieverband in actie. Onze teams hebben wisselende resultaten behaald, zo verloor O21 nipt met 1-0 van Cambuur, maar wist O16 met 5-3 te winnen tegen De Graafschap. Verder wonnen MO17 en MO16 allebei, waarbij MO17 een monsterscore neerzette. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 23 september

JONGENS

Onder 21 (competitie)
SC Cambuur O21 - ADO Den Haag O21 1-0
ADO Den Haag O21 heeft voor het tweede weekend op rij het onderspit gedolven. Na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Go Ahead Eagles vorige week, ging de Haagse ploeg dit keer met dezelfde cijfers onderuit tegen SC Cambuur. Na een evenwichtige eerste helft gingen beide ploegen met de brilstand de kleedkamers in voor de rust. Na de pauze kwamen de Friezen al snel op een 1-0 voorsprong. De bezoekers moesten in de achtervolging en gingen ook op zoek naar de gelijkmaker. Met een aantal aanvallende wissels probeerde geel-groen iets te forceren, maar het doel werd uiteindelijk niet getroffen. Cambuur komt zodoende op een gelijk aantal punten als ADO Den Haag, maar staan de Hagenaars op doelsaldo een plek boven de ploeg uit Leeuwarden.

Opstelling ADO Den Haag O21: Buvelot; Does, Siereveld (81. George), Owusu, Boakye (81. Payne); Gustina, Komljenovic (60. Haas), Van Houwelingen; R. Esajas, El Hannoudi (76. Dijkhuizen), De Bruin

Onder 18 (competitie)
Sparta Rotterdam O18 - ADO Den Haag O18 3-2
Onze Onder 18 heeft afgelopen de zege aan Sparta Rotterdam O18 moeten laten. De bezoekers kenden een valse start op Sportpark Thurlede en moesten binnen een half uur drie goals incasseren. Hierna herpakte de uitploeg zich en nog voor rust deed het wat terug via Imade. Na de rust gingen de Hagenaars op zoek naar meer en was het nog niet beslist. Zeker toen Schallenberg tien minuten voor het einde de aansluitingstreffer maakte, werd het nog even spannend. De Rotterdammers hielden echter stand in de slotfase en droop de Haagse ploeg af. Komende week ontvangt de ploeg van trainer Frans Danen de nummer drie Feyenoord op eigen bodem.

Onder 17 (competitie)
ADO Den Haag O17 - FC Volendam O17 2-3
ADO Den Haag onder 17 heeft een onnodige nederlaag geleden tegen FC Volendam O17. De Hagenaars startten uitstekend en na elf minuten spelen zorgden Wesseling en Özcan voor een 2-0 voorsprong. Nog voor rust deed Volendam wat terug en maakte het de aansluitingstreffer. De bezoekers gingen volle bak voor meer en halverwege de tweede helft kwamen ze langszij. Beide ploegen kregen de kansen op de winnende, maar uiteindelijk was het de Volendamse ploeg die in de laatste minuut de 2-3 maakte en zodoende met drie punten naar huis ging. Een harde, maar leerzame nederlaag voor de thuisploeg. Komende zaterdag wil de ploeg van trainer Ervin Lee zich oprichten op bezoek bij De Graafschap O17.

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag O16 - De Graafschap O16 5-3
Onze O16 heeft een attractieve wedstrijd tegen De Graafschap O16 als winnaar afgesloten. Na een gelijk opgaande eerste helft, waarna de ruststand 1-1 was, trok ADO Den Haag de touwtjes na rust wat strakker aan. Binnen tien minuten nam het met twee doelpunten afstand van de bezoekers, maar deden de Achterhoekers snel wat terug. Vervolgens zorgde Ederveen dat de marge weer verdubbelde en nadat de bezoekers wederom scoorden was het Leysner die met de 5-3 het duel op slot gooide. Een mooie overwinning dus voor de ploeg van trainer Sharan Gayadien. Na drie duels heeft O16 nog niet verloren en neemt het na twee remises en de zege van afgelopen zaterdag nu de vierde plek in.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag O15 - Spartaan '20 O15 2-1
Na een boeiend duel is Onder 15 met drie punten van het veld gestapt. Spartaan '20 was de tegenstander en deed niet veel onder voor de Haagse BVO. Beide teams wisten allebei eenmaal te scoren voor rust en was het Van Duppen die in de tweede helft de 2-1 op het scorebord zette. ADO Den Haag onder 15 stijgt door de zege een aantal plekken op de ranglijst en is nu de twee na beste van de huidige stand.

Onder 14 (competitie)
Alphense Boys 14 - ADO Den Haag O14 1-3
Onder 14 heeft tegen de sterke amateurclub Alphense Boys aan het langste eind getrokken. In de eerste helft was het duel eigenlijk al beslist toen ADO Den Haag drie keer wist te scoren. Na de pauze wisten de Alphenaren nog wel de eer te redden, maar het duel was al beslist in het voordeel van de bezoekers. Onder 14 speelt zaterdag tegen Excelsior op eigen veld.

Onder 13 (competitie)
Feyenoord O13-2 - ADO Den Haag O13 3-3
ADO Den Haag O13 heeft een punt gepakt tegen Feyenoord O13-2, al had er meer in gezeten voor de Hagenaars. Het was namelijk onze O13 dat op 0-3 kwam, maar vervolgens gaven de Hagenaars het helemaal uit handen en scoorden de Rotterdams drie keer in een kwartier tijd.

Onder 12 (competitie)
TVC Breda O13 - ADO Den Haag O12 8-2
TVC Breda O13 was afgelopen weekend een maatje te groot (en te oud) voor onze O12. Allebei de helften werden met 4-1 gewonnen door de Bredanaars en dus was 8-2 de eindstand. Onder 12 speelt in een lastige competitie met veel oudere teams en pakte tot op heden nog geen punt helaas. Komende zaterdag wacht het duel tegen koploper Barendrecht O13-1JM.

Onder 11 (competitie)
ADO Den Haag O11 - FC Emmen O11 28-2
Het was een ongekend doelpuntenfestijn voor onze O11 dit weekend. Er waren maar liefst 30(!) doelpunten te zien en de Hagenaars wisten daar 28 van te maken.

Onder 10 (competitie)
HMSH O11 - ADO Den Haag O10 1-6
O10 pakte de volle buit op bezoek bij HMSH O11. 1-6 was de eindstand in het voordeel van onze O10.

MEIDEN

Beloften (oefen)
Vrij

DSO Vrouwen 1 - ADO Den Haag MO17 0-13
ADO Den Haag MO17 hield weinig heel van de vrouwen van DSO. De talentvolle meidenploeg wist met 0-13 te zegevieren in Zoetermeer.

ADO Den Haag MO16 - Quick JO15-2 1-0
Een spannend duel tussen ADO Den Haag MO16 en Quick JO15 werd in het voordeel van de thuisploeg beslist. Een doelpunt was genoeg voor de winst voor geel-groen.