Nieuws & Verslagen

Nieuws

Vanwege het coronavirus en de maatregelen die getroffen zijn om verdere verspreiding hiervan tegen te gaan ligt het voetbal een tijdje stil. Ook op De Aftrap wordt er niet gevoetbald, wat uiteraard het enige juiste is om te doen, omdat de gezondheid van eenieder absoluut op één staat. Het is zaak om goed voor jezelf en elkaar te zorgen en zowel voorzichtig als positief te blijven. Rabobank, hoofdsponsor van de ADO Den Haag Jeugdopleiding, wil hier ook een steentje aan bijdragen. Hieronder volgt een bericht van de hoofdsponsor aan de leden van onze jeugdopleiding.

Beste leden van de ADO Den Haag Jeugdopleiding,

Het coronavirus raakt inmiddels meer dan alleen onze gezondheid. Het stelt ons allemaal bloot aan nieuwe uitdagingen en dilemma’s, die we zo goed als mogelijk en met elkaar het hoofd moeten bieden. Als hoofdsponsor van de ADO Den Haag Jeugdopleiding willen we u informeren over onze aangepaste dienstverlening, nieuwe maatregelen en oplossingen die de Rabobank heeft geïntroduceerd naar aanleiding van de coronacrisis.

Aangepaste dienstverlening en nieuwe maatregelen

Als bank hebben we de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u gebruik kunt blijven maken van onze dienstverlening. We kijken van dag tot dag op welke manier we voldoende bankkantoren open kunnen houden voor de mensen die echt niet op een andere manier geholpen kunnen worden; met oog voor de gezondheid voor onze klanten en medewerkers. Vorige week hebben we de cumulatieve limiet voor contactloze betalingen tijdelijk verhoogd, zodat klanten minder vaak hun pincode in moeten voeren. En we hebben een regeling ingevoerd waarmee particuliere klanten tijdelijk extra financiële ruimte kunnen krijgen als inkomsten wegvallen, door drie maanden uitstel aan te vragen voor het betalen van aflossing en rente voor een hypotheek en/of consumptief krediet.

Ook voor ondernemers zoeken we naar oplossingen om onze leden en klanten te helpen. Als coöperatieve bank slaan we de handen ineen met de overheid, toezichthouders, andere banken en ondernemersorganisaties, zodat de collectieve impact van nieuwe oplossingen zo groot mogelijk is. En kleinere ondernemingen, die in de kern gezond zijn, krijgen de gelegenheid om tot zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen aan te vragen.

Antwoorden op veel gestelde vragen

Snelheid is nu cruciaal. Dat geldt heel nadrukkelijk voor het onder controle krijgen van de gezondheidscrisis, maar zeker ook voor het verzachten van de economische gevolgen daarvan. Alle nieuwe maatregelen worden zo snel mogelijk genomen en gecommuniceerd. We doen dat zo zorgvuldig mogelijk, maar we hopen ook op uw begrip als processen niet meteen helemaal soepel lopen. We raden u aan om de speciale coronapagina voor ondernemers ( www.rabobank.nl/bedrijven/corona/ ) en particuliere klanten ( www.rabobank.nl/particulieren/corona/ ) op onze website goed in de gaten te houden. Daar vindt u de meest actuele informatie.

Rabo & Co: nieuw platform

Op onze website hebben we ook een Rabo & Co pagina ingericht. Daar draait het om de bijzondere verhalen van mensen die de handen ineen slaan om samen te gaan helpen waar het nu het hardst nodig is. Wij waarderen het partnership met uw vereniging en hopen samen met u een bijdrage te kunnen leveren in het beperken van de gevolgen van deze crisis. Vooral nu moeten we oog hebben en houden voor elkaar. Als coöperatieve Rabobank zullen wij ook nu die stap extra blijven zetten voor onze partners, leden en klanten. We ondersteunen diverse projecten in de regio waaronder het Aandachtscentrum Den Haag zodat ouderen een luisterend oor hebben. Samen met de Gemeente Den Haag stellen we stichting Leergeld in staat om computers aan te schaffen voor kinderen van minimagezinnen en maken we mogelijk dat in de Schilderswijk ouderen een warme maaltijd krijgen via Julianaplaza. Een aantal voorbeelden wat wij nu maatschappelijk doen om de mensen te helpen die dat nu het hardste nodig hebben.

We hebben er alle vertrouwen in dat we deze periode samen goed doorkomen.

Blijf gezond en veel sterkte de komende periode.

Harry Wientjens

Directeur Particulieren en Private Banking

Rabobank Regio Den Haag

Deel dit item