Nieuws & Verslagen

Nieuws

Afgelopen maandag hebben de eerste teams van de jeugdopleiding van ADO Den Haag de trainingen weer hervat. Dit gebeurde onder prima weeromstandigheden én geheel volgens de richtlijnen van de KNVB en het RIVM.

Na een onderbreking van bijna twee maanden, als gevolg van de maatregelen van het coronavirus, mochten ADO Den Haag O9 en O10 als eerste teams weer het veld van 'De Aftrap' betreden. Anderhalf uur later was het de beurt aan O11 en O12. Bij alle teams was de 1,5 meter afstandsbeperking niet van toepassing omdat deze pas vanaf 13 jaar geldt. Wél kleedden de spelers zich thuis al aan, liepen ze bij aankomst direct naar het veld en gingen ze na de training direct huiswaarts om daar vervolgens te douchen. Alles werd in goede banen geleid door aanwezige stewards.

Aanstaande vrijdag zullen O13 tot en met O19 hun eerste groepstrainingen afwerken. De KNVB heeft voor de clubs en specifiek voor deze leeftijdsgroepen een speciaal protocol opgesteld, waarin precies staat beschreven aan welke voorwaarden de trainingen moeten voldoen. Zo zullen spelers van 13 tot en met 18 jaar 1,5 meter afstand moeten houden tot alle andere personen (behalve personen uit het eigen huishouden), dus ook tot trainers en andere spelers. 

Vanwege de maatregelen zijn de trainingen op 'De Aftrap' niet toegankelijk voor publiek of andere belangstellenden.

jeugd hervatting

Deel dit item