Nieuws & Verslagen

Nieuws

Net als het eerste elftal hebben ook de teams van de jeugdopleiding van ADO Den Haag de training weer hervat. Dit gebeurde afgelopen week onder prima weersomstandigheden én geheel volgens de richtlijnen van de KNVB en het RIVM.

Voordat de doorstart van de trainingen kon plaatsvinden diende de club echter wel diverse maatregelen te nemen op De Aftrap, het jeugdcomplex van ADO Den Haag. Bij aankomst smeren alle spelers bijvoorbeeld eerst hun handen in met desinfecterende handgel, waarna zij direct naar het trainingsveld lopen.

Falco van den Eijnden, Manager Opleiding van ADO Den Haag, begeleidt bij de ingang het gehele proces en waakt ervoor dat iedere jeugdspeler de afspraken nakomt. Alle spelers zijn van te voren geïnformeerd over de maatregelen die zijn getroffen om weer te mogen trainen. De spelers weten dus precies wat er van ze wordt verwacht als ze op het complex aankomen.

img 5769
Voordat de spelers naar het trainingsveld gaan smeren ze hun handen in met desinfecterende handgel

Vanwege de richtlijnen van de KNVB en het RIVM is het alleen voor spelers en staf toegestaan om op het jeugdcomplex aanwezig te zijn. Voor ouders die hun kind met de auto bij de club willen afzetten is een speciale 'Kiss & Ride-plaats' ingericht. Alle andere belangstellenden worden door aanwezige stewards buiten het complex gehouden.

De KNVB heeft voor de clubs en specifiek voor de leeftijdsgroepen 13 tot en met 18 jaar een speciaal protocol opgesteld, waarin precies staat beschreven aan welke voorwaarden de trainingen moeten voldoen. Zo zullen spelers van 13 tot en met 18 jaar 1,5 meter afstand moeten houden tot alle andere personen (behalve personen uit het eigen huishouden), dus ook tot trainers en andere spelers.

img 5804
Stewards zorgen bij de ingang van De Aftrap ervoor dat alles in goede banen wordt geleid

Door zich strikt aan de afgesproken maatregelen van de KNVB en het RIVM te houden kan ADO Den Haag al haar jeugdspelers en trainers een veilige omgeving bieden. Uiteraard is de situatie waarin iedereen nu zit erg moeilijk, maar ADO Den Haag beseft zich heel goed dat de gezondheid van iedereen het allerbelangrijkste is.

Vandaar dat de club er streng op toeziet dat de regels die zijn opgesteld ook strikt worden nageleefd. Alleen op die manier kan iedereen over enkele maanden hopelijk weer op de normale manier trainen en wedstrijden spelen.

Klik hier voor een fotoverslag

Deel dit item