Nieuws & Verslagen

Nieuws

De trainersstaf van de jeugdopleiding van ADO Den Haag is volledig ingevuld voor het seizoen 2020/2021. Met een aantal mutaties en nieuwe gezichten kunnen de trainers en medewerkers op De Aftrap zichzelf gaan klaarstomen voor de nieuwe jaargang. Daarin zal de Onder 21 het hoogste jeugdteam zijn, in plaats van Jong ADO Den Haag.

Invulling trainersgilde
Om te beginnen worden er twee nieuwe hoofdtrainers verwelkomd op De Aftrap: Kevin Compier (Onder 16) en Achraf Dachraoui (Onder 11). De 29-jarige Compier was jarenlang als jeugd- en techniektrainer actief in de jeugdopleiding van VV Foreholte, waar hij ook Hoofd Jeugdopleiding was. Afgelopen jaar liep de Voorhouter stage bij Ajax Onder 13. Compier zal tevens coördinator/specialist techniektraining worden binnen de jeugdopleiding. De uit Den Haag afkomstige Dachraoui (32) stortte zich wegens blessureleed al vroeg op het trainersvak. Als coach heeft hij een verleden bij VV LenS, HV Quick, UVS Leiden en VELO. Bij Quick zat hij maar liefst zeven jaar, onder meer als trainer van de O15 en O17. 

Naast de twee nieuwe hoofdtrainers worden er ook zeven nieuwe assistent-coaches verwelkomd. Dat geldt onder meer voor voormalig ADO Den Haag-speler Revy Rosalia, die de rechterhand van Frans Danen wordt bij de Onder 17. Danen combineert zijn rol als Hoofd Jeugdopleiding met deze trainersfunctie.

Virgilio Teixeira presteerde afgelopen seizoen zeer verdienstelijk met Jong ADO Den Haag in de Derde Divisie Zondag (tweede plaats) en zal komend jaar de scepter gaan zwaaien bij het nieuwe op te zetten Onder 21-team, waar Raymond Mulder keeperstrainer wordt. De rol van assistent-coach wordt bekleed door Gerard van Ruitenburg.

Albert van der Dussen (Performance & Operational Director Youth): “Het is mooi dat alles nu rond is. We zijn dik tevreden over de invulling van de trainersstaf voor het komende seizoen. We willen een kwaliteitsslag realiseren op De Aftrap en zijn ervan overtuigd dat deze trainers hier stuk voor stuk hun steentje aan kunnen bijdragen. Met Kevin en Achraf hebben we er ook weer twee gedreven coaches bij gekregen.”

Rob Penders, Leo Koswal, Marvin van der Valk, Martijn Leonard, Aden Mohamed, Martijn den Haan, Mark Jacobs, Ryan van Deutekom en Mats van der Meer trekken de deur van De Aftrap achter zich dicht. Dat geldt ook voor Rick Hoogendorp, omdat de oud-spits assistent wordt van Aleksandar Rankovic, de oud-jeugdtrainer van ADO Den Haag die nu hoofdtrainer van het eerste elftal wordt. “Wij bedanken alle afscheid nemende trainers voor hun inzet voor onze club en wensen ze veel succes in de rest van hun carrière”, aldus Van der Dussen.

Onder 21 en Onder 18
ADO Den Haag was afgelopen seizoen met de beloftenploeg actief in de Derde Divisie Zondag, maar het bleek geen optie om met dit team in de voetbalpiramide te blijven. ADO Den Haag Onder 21 heeft in de conceptindeling van de KNVB een plek in Divisie 1 gekregen, samen met Almere City FC, FC Groningen, sc Heerenveen, FC Twente/Heracles Almelo, Feyenoord, NAC Breda en NEC.

Van der Dussen: “Het is mooi dat we met de Onder 21 in de hoogste divisie zitten, omdat het niveau en de belangen in deze poule het grootst zijn. Er staat promotie naar de Tweede Divisie op het spel en dat is natuurlijk een uiterst prettig gegeven voor de deelnemende clubs. We zijn overigens al een tijdje bezig om spelers aan te trekken voor onze Onder 21.”

Naast het feit dat Jong ADO Den Haag plaatsmaakt voor de nieuwe Onder 21-ploeg, wordt de Onder 19 vervangen door een Onder 18-team, dat onder leiding zal staan van Giovanni Franken. 

Overzicht trainersstaf jeugdopleiding 2020/2021

ADO Den Haag O21
Hoofdtrainer: Virgilio Teixeira
Assistent: Gerard Ruitenburg

ADO Den Haag O18
Hoofdtrainer: Giovanni Franken
Assistent: Ronald Samson

ADO Den Haag O17
Hoofdtrainer: Frans Danen
Assistent: Revy Rosalia (nieuw)

ADO Den Haag O16
Hoofdtrainer: Kevin Compier (nieuw)
Assistent: Marlon Dandare

ADO Den Haag O15
Hoofdtrainer: Joep Breimer
Assistent: Thijmen Kruider (nieuw)

ADO Den Haag O14
Hoofdtrainer: Jimmy Charite
Assistent: Nick Steenvoorden

ADO Den Haag O13
Hoofdtrainer: Gino Ninaber
Assistent: Jorik van Adrichem (nieuw)

ADO Den Haag O12
Hoofdtrainer: Christiaan van Dam
Assistent: Mark Wasmus

ADO Den Haag O11
Hoofdtrainer: Achraf Dachraoui (nieuw)
Assistent: Wesley Kuyt (nieuw)

ADO Den Haag O10
Hoofdtrainer: Bas Oomens
Assistent: Keith Frankel (nieuw)

ADO Den Haag O9
Hoofdtrainer: Roy de Geus
Assistent: Wesley Bierens (nieuw)

Deel dit item