Nieuws

ADO Den Haag Onder 21 heeft dinsdagmiddag een oefenzege geboekt op de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Onder tropische omstandigheden won de ploeg van de jarige hoofdtrainer Virgilio Teixeira met 3-2 dankzij treffers van Nino Noordanus (2x) en Amine Essabri.

Drie dagen na het 2-2 gelijkspel tegen NEC Onder 21 stond voor ADO Den Haag Onder 21 de volgende oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma tegen PEC Zwolle Onder 21. In wederom een extreme warmte werkte het team van Teixeira op De Aftrap drie blokken van 30 minuten af.

Ondanks dat ADO Den Haag goed aan de wedstrijd begon keek het na vijf minuten wél tegen een achterstand aan. Op ongelukkige wijze werkte Dehninio Muringen een lage voorzet van de bezoekers achter zijn eigen doelman Youri Schoonderwaldt: 0-1. Lang duurde het vervolgens niet voordat het weer gelijk stond. Een perfecte voorzet van de mee opgekomen Cain Seedorf werd door Amine Assabri via het hoofd gepromoveerd tot doelpunt: 1-1.

img 8154

In het tweede blok, waarin PEC Zwolle met een geheel nieuw team verscheen, kreeg ADO Den Haag het lastiger en sloeg net als afgelopen zaterdag in deze fase de verslapping toe. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Zwollenaren weer op voorsprong kwamen. Niet scherp verdedigen bij een afvallende corner zorgde ervoor dat Jan Quispel geheel vrijstaand de 1-2 achter de kansloze Schoonderwaldt kon koppen.

Teixeira wisselde in het laatste deel van de wedstrijd een groot gedeelte van zijn team. De fitheid van deze invallers werd direct duidelijk, want al binnen vijf minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. Een snelle aanval via aanvoerder Benjamin Reemst en Seedorf werd uiteindelijk door Nino Noordanus, zoon van oud eerste elftalspeler Marco Noordanus, afgerond: 2-2.

img 8173

ADO Den Haag Onder 21 trokt hierna het initatief volledig naar zich toe en kreeg daardoor verschillende mogelijkheden op de voorsprong. Nadat eerst Aimaine El Karincha nog een goede kans gestopt zag worden door de Zwolle-keeper was het kort hierna wel raak via wederom Noordanus. De aanvaller ontving de bal via een schitterende voorzet van El Karincha en bepaalde hiermee eindstand op 3-2.

Komende zaterdag staat de volgende oefenwedstrijd voor ADO Den Haag Onder 21 op het programma. Dan speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Feyenoord Onder 21.