Nieuws & Verslagen

Nieuws

Het nieuwe seizoen betekent voor voetbalclubs een nieuwe start. Dat geldt ook voor het voedselaanbod bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Daar is namelijk per direct ‘de gezonde sportkantine’ geïntroduceerd, omdat de club veel waarde hecht aan gezonde voeding voor zowel jongeren als volwassenen.

Team:Fit
In ons topsportklimaat is er een belangrijke rol weggelegd voor gezond eten. Een verantwoord voedingsaanbod en een gezonde uitstraling zijn niet alleen belangrijk voor onze club, maar draagt ook bij aan een gezonde leefstijl bij onze leden en bezoekers. Daarom gaan we werken volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines, die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. ADO Den Haag bouwt zo structureel aan een gezonde kantine, onder meer door jaarlijks de kantinescan uit te voeren en de resultaten te delen met de directie. Dat gebeurt in samenwerking met Team:Fit (meer informatie en nieuwsbrief). 

De gezonde sportkantine
Sport en bewegen, voor jong en oud, is onlosmakelijk verbonden met een gezonde leefstijl en gezonde voeding. Dat is dan ook precies de reden dat hier in de kantine nadrukkelijk op wordt ingezet. Dat was in het verleden al marginaal het geval, maar gezondere voeding in sportkantines is een steeds belangrijker en populairder thema geworden. De gezonde sportkantine toont aan dat de gezonde keuze tevens de gemakkelijke keuze kan zijn. Het stimuleert en helpt mensen om een verantwoorde keuze voor eten en drinken te maken.

Gezond
ADO Den Haag heeft dus, samen met Team:Fit, de overstap gemaakt naar gezonde keuzes. Betekent dit dat er nu geen broodjes kroket meer te verkrijgen zijn? Nee, die zijn er nog steeds. Maar ze liggen wel minder goed in het zicht, omdat de gezonde opties nu meer in het oog springen. Bovendien is het verantwoorde assortiment verbreed en het minder gezonde aanbod juist verkleind. Andere voorbeelden zijn dat er gekozen is voor kleinere verpakkingen snoep en ovengebakken chips in plaats van de reguliere chips.

LR191124LLU87221

Deel dit item