Nieuws

ADO Den Haag Onder 21 blijft ongeslagen in de voorbereiding. Na een eerdere remise tegen NEC (2-2) en een midweekse winstpartij op PEC Zwolle (3-2) speelde de ploeg van hoofdtrainer Virgilio Teixeira zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen Feyenoord Onder 21. Voor ADO Den Haag Onder 21 maakte Nick Broekhuizen het enige doelpunt van de middag.

Op Varkenoord kwam ADO Den Haag Onder 21 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen competitiegenoot Feyenoord Onder 21. Na een snelle uitval aan Haagse zijde zag Xander Severina zijn poging gestopt worden door Feyenoord-doelman Tein Troost, maar was Nick Broekhuizen via de rebound wel trefzeker: 0-1.

Na het openigsdoelpunt kreeg ADO Den Haag via Benjamin Reemst, Amine Essabri en Nino Noordanus een aantal mooie kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Dit gebeurde echter niet, waarna Feyenoord steeds gevaarlijker werd. Nadat de Rotterdammers eerst nog een vrije trap op de lat schoten, was het na bijna een half uur spelen wel raak via Naoufal Bannis: 1-1.

In de tweede helft wisselden beide trainers diverse keren en waren grote kansen zeer spaarzaam. De grootste mogelijkheid viel in de slotfase te noteren voor ADO Den Haag. Severina leek de winnende treffer op zijn schoen te hebben, maar de aanvaller kwam net een paar centimeter tekort om invaller-doelman Wille Jakobsson te verslaan. Zo stond er na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

Volgende week staat de volgende oefenwedstrijd voor ADO Den Haag Onder 21 gepland. Dan speelt het een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam Onder 21.