Nieuws

ADO Den Haag Onder 21 is de competitie begonnen met een nederlaag. Op De Aftrap verloor de ploeg van coach Virgilio Teixeira met 2-3 van Almere City FC. De winnende treffer van het team uit Flevoland viel drie minuten voor tijd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor ADO Den Haag. Nadat de bal in het strafschopgebied ineens voor de voeten van Sem Steijn kwam ontstond er een een mooie mogelijkheid die uiteindelijk door de keeper van de Almeerders gestopt kon worden. Hierna was het de beurt aan de bezoekers. Binnen vijf minuten kreeg de ploeg van trainer Hedwiges Maduro twee riante mogelijkheden op de openingstreffer, maar in beide gevallen redde keeper Youri Schoonderwaldt voortreffelijk.

lr200829ab16250

Na goed een half uur spelen was het toch ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Steijn zette een goede aanval op waarna Xander Severina een perfecte pass in huis had op Evan Rottier. De aanvaller rondde vervolgens bekwaam af: 1-0. Na deze aanval vanuit het boekje was het toch Almere City FC weer dat gevaar kon stichten rondom het doel van Schoonderwaldt. Waar eerst nog een grote kans werd gemist, was het vier minuten voor het rustsignaal toch raak voor de roodhemden. Slordig balverlies werd afgestraft door Ayouba Kosiah.

De tweede helft begon goed voor ADO Den Haag Onder 21, want al binnen tien minuten stond de voorsprong weer op het scorebord. Nadat eerst Schoonderwaldt wederom een geweldige redding in huis had, schakelde ADO Den Haag razendsnel om en kwam de bal uiteindelijk via Rottier en Severina bij de inlopende Steijn terecht. Steijn had vervolgens geen problemen om keeper Stijn Keller kansloos te laten: 2-1.

lr200829ab15502

ADO Den Haag zette door en kreeg via Rottier in korte tijd twee goede kansen om de wedstrijd defintief te beslissen. Keeper Keller kwam echter beide keren als winnaar uit de strijd. En als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dit wel. Ook die wet ging zaterdagmiddag weer op. Een lage voorzet kon door de bezoekers bij de eerste paal worden binnengetikt door Ryan Flamingo, waardoor de stand ineens weer gelijk was: 2-2.

In het laatste kwartier lukte het ADO Den Haag niet om de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en grosseerde het in balverlies en verkeerde keuzes. De ploeg van Teixeira kreeg in de slotminuten de deksel op de neus toen Almere City FC er zelfs met de overwinning vandoor ging. Waar Schoonderwaldt eerst nog kon redden, was het in de rebound uiteindelijk wel raak voor Almere City FC: 2-3.

Een even zure als onnodige nederlaag voor ADO Den Haag. Vanwege een interlandweekend kan het beloftenteam pas over twee weken revanche op zichzelf nemen. Dan reist de Haagse equipe af richting het hoge noorden, waar FC Groningen de tegenstander is.