Nieuws & Verslagen

Nieuws

Donderdagavond is in de Ernst Happel Lounge in het Cars Jeans Stadion de samenwerking met de ‘Partners in Talentontwikkeling’ voor het komende jaar bezegeld. Tien clubs, met VELO en VCS als kersverse partnerclubs, tekenden het convenant voor het seizoen 2020/2021. 

Wat in 2007 begon als het ‘Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden’, groeide in het seizoen 2016/2017 door tot het programma Partners in Talentontwikkeling. Destijds werd er geopteerd voor minder clubs, maar meer focus, en dat met de volgende pijlers: voetbaltechnisch, videoanalyse en scouting. Nu wordt er opnieuw een nieuwe dimensie toegevoegd aan de samenwerking met de tien partnerclubs, waar VELO en VCS dus nu ook toe behoren. 

Albert van der Dussen, Performance & Operational Director Youth van ADO Den Haag, kijkt terug op een mooie en vruchtbare avond met de partnerclubs. “We zijn zeer verheugd met onze acht loyale bestaande partnerclubs en onze twee nieuwe partnerclubs VELO en VCS. Zoals ik ook al zei in onze presentatie: wij zien de partnerclubs als ambassadeurs van ADO Den Haag”, aldus Van der Dussen. Samen met Manager Jeugdopleiding Falco van den Eijnden, die de coördinatie over de Partners in Talentontwikkeling op zich neemt, sprak hij de tien clubs toe in de Ernst Happel Lounge.

200910AB27882

De delegatie van VELO bij het officiële tekenmoment, met Albert van der Dussen (linksvoor) en Falco van den Eijnden (rechtsvoor). De persoon linksboven is Paul Zwinkels, de coördinator van de samenwerking tussen VELO en ADO Den Haag.

Aan de hand van onder meer een enquête onder alle partnerclubs en een benchmark bij betaald voetbalclubs heeft ADO Den Haag het pakket voor de Partners in Talentontwikkeling geoptimaliseerd. Van der Dussen: “We hebben plannen uitgewerkt om de samenwerking met de partnerclubs te intensiveren en naar een hoger niveau te brengen. Op basis van onderzoek hebben we het programma gemoderniseerd en geactualiseerd, waardoor er meer evenwicht en een echte win-winsituatie kan ontstaan.”

Huub van Beuzekom blijft vanuit de jeugdopleiding van ADO Den Haag het contactpersoon voor de partnerclubs. Melik Kara bekleedt daarnaast een de coördinerende rol in de partnerclubscouting. Een belangrijke taak, omdat het een doel is om de scouting te optimaliseren.

Partners in Talentontwikkeling

  • DHC
  • Forum Sport
  • HVV
  • Laakkwartier
  • RKAVV
  • RKDEO
  • UVS
  • Wilhelmus
  • VCS
  • VELO

 

Klik hier voor meer foto's van de convenantondertekening.

Deel dit item