Nieuws & Verslagen

Nieuws

ADO Den Haag Onder 21 heeft een knappe overwinning geboekt op FC Groningen Onder 21. In het verre noorden won de ploeg van Virgilio Teixeira met 0-2. Sem Steijn zorgde met twee treffers voor de eerste competitiezege van het seizoen.

In een leuke openingsfase liet ADO Den Haag zien zich graag te willen herstellen van de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Almere City FC (2-3). Met kansen voor Steijn en Amine Essabri waren de Hagenaars dicht bij een voorsprong.

Halverwege de eerste helft leek het sterke FC Groningen de openingstreffer te maken. Een fantastisch vrije trap verdween buiten bereik van keeper Hugo Wentges in de bovenhoek, maar scheidsrechter Stegeman keurde de treffer af omdat de bal - anders dan aangegeven - direct in het doel verdween.

ADO Den Haag zwijnde en kwam vijf minuten later zelfs op voorsprong. Een voorzet van Xander Severina werd door Steijn in de kluts binnengeschoten: 0-1. Amper tien klokslagen verder volgde hetzelfde recept. Een uitgemeten pass van Severina kwam bij Steijn terecht, die na een lange sprint schitterend met een stiftje wist af te ronden: 0-2.

In de tweede helft kwam de ploeg van Teixeira al snel met de rug tegen het eigen doel te staan doordat de thuisploeg de druk opvoerde en veelvuldig op zoek ging naar de aansluitingstreffer. In deze fase werd FC Groningen gevaarlijk via enkele kopballen en raakte het een keer de lat.

200829ab15292

Ondanks enkele wissels aan Haagse zijde bleef de druk van FC Groningen aanhouden. Op een enkele uitbraak na zou ADO Den Haag geen grote kansen meer krijgen. Echter door keihard te werken werd het slotoffensief overleefd en werden de eerste drie punten van het seizoen op knappe wijze veiliggesteld: 0-2.

Aanstaande zaterdag speelt ADO Den Haag weer een thuiswedstrijd. Dan komt het eveneens sterke Feyenoord op bezoek in Den Haag. De wedstrijd op De Aftrap begint om 15.00 uur.

Opstelling ADO Den Haag Onder 21
Wentges; Seedorf, Esajas, M. Mulder, J. Mulder; Rieder, Pascu (65. Reinders), Reemst; Essabri (60. Boussakou) Steijn, Severina (73. Broekhuizen)

Deel dit item