Nieuws

Liefst acht thuiswedstrijden werden er afgelopen zaterdag door de teams van de jeugdopleiding afgewerkt. Onder 15 boekte een prima overwinning op FC Twente/Heracles (3-0) terwijl ook Onder 16 een mooie uitslag neerzette tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap (3-1). Onder 14 en Onder 13 gingen nipt onderuit tegen Feyenoord. Hoe het de overige ploegen verging lees je in onderstaand overzicht.

ADO Den Haag O18 - FC Groningen O18 0-2
Ook in de tweede competitiewedstrijd heeft ADO Den Haag niet het zoet van de overwinning mogen proeven. In een gelijk opgaande wedstrijd tegen FC Groningen werd een 0-2 nederlaag geleden. De eerste kans voor de bezoekers was na en goed kwartier spelen meteen raak. Na de thee gingen de Hagenezen naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar wisten de Groningers een fout in de Haagse verdediging direct af te straffen. Ondanks enkele grote kansen kwam er in de uitslag geen verandering meer.

De Graafschap O17 - ADO Den Haag O17 5-0
ADO Den Haag O17 verloor haar eerste competitiewedstrijd met grote cijjfers. Voor de rust maakte De Graafschap het verschil doormiddel van hun dode spelmomenten. De Doetinchemers wisten liefst drie corners binnen te werken waardoor de ploeg van trainer Frans Danen met een ruime achterstand de rust in ging: 3-0. In de tweede helft legt ADO Den Haag O17 een betere partij op de mat maar kan het niet voorkomen dat De Graafschap de stand tot 5-0 weet uit te bouwen.

ADO Den Haag O16 - De Graafschap O16 3-1
ADO Den Haag begon zeer slordig en nonchalant aan de wedstrijd tegen De Graafschap. Binnen 10 minuten kreeg de ploeg van trainer Kevin Compier hiervoor de rekening gepresenteerd en kwam de ploeg uit Doetinchem op voorsprong. Ondanks dat de thuisploeg hierna enkele goede kansen kreeg op de gelijkmaker was de ruststand 0-1. In de tweede helft wist ADO Den Haag orde op zaken te stellen. Eerst strafte Lynden Edhart een fout van de keeper af en een minuut later zorgde Andrew Imade zelfs voor de voorsprong. Als dezelfde Imade vlak voor tijd met een prachtig schot de 3-1 maakt is de wedstrijd gelopen.

ADO Den Haag O15 - FC Twente/Heracles O15 3-0
Nadat het spel in de beginfase over en weer ging kwam ADO Den Haag op slag van rust op stoom. Eerst was het Maikey Houwaart die op aangeven van Irfan Karijowidjojo de 1-0 op het scorebord kon zetten. Korte tijd later verdubbelde Anthony Rodrigues de marge: 2-0. De formatie van Joep Breimer zette dit goede gevoel in de tweede helft door en gooide na tien minuten spelen de wedstrijd in het slot. Wederom Rodrigues was trefzeker na een geweldige pass van Houwaart: 3-0. Dit was tevens de eindstand.

ADO Den Haag O14 - Feyenoord O14 1-2
Al na negen minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong na balverlies op het middenveld en vervolgens niet goed uitverdedigen aan Haagse-zijde. Met passie, strijd en een vleugje Haagse bluf begon ADO Den Haag goed aan de tweede helft. Na 56 minuten wierp dit zijn vruchten af en was het spits Özder Oczan die op aangeven van Senne Steijlen de gelijkmaker scoorde (1-1). Lang leek dit ook de eindstand te worden, tot Feyenoord in de laatste minuut van de reguliere speeltijd toch nog de winnende treffers scoorde: 1-2.

ADO Den Haag O13 - Feyenoord O13 0-2
In de eerste helft kwam ADO Den Haag niet goed in hun spel tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren de bovenliggende partij en wisten al voor rust twee keer het net: 0-2. Na rust werd er uit een ander vaatje getapt door de ploeg van trainer Gino Ninaber en maakte zij het de bezoekers een stuk moeilijker. Doelpunten viel er echter niet meer op De Aftrap waardoor Feyenoord met de overwinning ervandoor ging.

ADO Den Haag O12 - Spartaan'20 O13 0-0
In de eerste helft kregen beide teams een aantal mooie kansen om te scoren, maar kwamen de keepers niet in de problemen. Na rust kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en kreeg het door een paar vloeiend lopende aanvallen via de zijkanten de kans om op voorsprong te komen. Het harde werken werd echter niet beloond. Diep in blessuretijd leek Spartaan'20 er met de overwinning van door te gaan. Het doelpunt werd echter op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel.

ADO Den Haag O11 - PSV O11 5-10
Op veld A ging het spel in de eerste helft redelijk gelijk op. ADO Den Haag kwam zelfs op voorsprong en wist dit tot de rust vol te houden. Tegen de nieuwe tegenstander (halverwege wordt er van speelveld gewisseld) ging het opnieuw gelijk op. In een hele goede fase scoorde ADO Den Haag twee mooie treffers maar wist PSV de stand toch nog gelijk te trekken (2-2). Op veld B had ADO Den Haag het stuk lastiger met PSV.  Ondanks een voorsprong won PSV met 5-1. Ook tegen de tweede tegenstander ging het moeizaam en verloor het met 4-1.

GSC ESDO O11 - ADO Den Haag O10 3-6
De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en wist al snel de openingstreffer te scoren. Hierna kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en maakte Bing Taverne de gelijkmaker. Kort hierna werd het zelfs 1-2 via Marouan El Messaoudi waarna Taverne het op zijn heupen kreeg en liefst drie maal het net wist te vinden. Toen GSC ESDO op 2-5 en later zelfs 3-5 kwam leek het nog spannend te worden maar was het Ibrahim Zalouti die uiteindelijk de wedstrijd besliste door de 3-6 eindstand op het scorebord te zetten.

ADO Den Haag O9 - HVV O9 6-6
Onder 9 schoot uit de startblokken en stond na enkele minuten al met 3-0 voor tegen HVV. Hierna werden de bezoekers sterker en kreeg ADO Den Haag moeite met het fysieke spel van de tegenstander. Ondanks dat ADO Den Haag de voorsprong had uitgebouwd naar 5-1 liet HVV het er nog niet bij zitten. Door vroeg druk te zetten kwam het terug in de wedstrijd en verzuimde aan de andere kant de ploeg van Roy de Geus het om de wedstrijd defintief te beslissen.  In de slotseconde van de wedstrijd kwam HVV zelfs langszij en eindigde het spektakelstuk in een 6-6 gelijkspel.