Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Nieuws

ADO Den Haag Onder 21 heeft zaterdagmiddag haar visitekaartje afgegeven in Divisie 1 van de landelijke Onder 21-competitie. De brigade van trainer Virgilio Teixeira wist knap met 3-1 te winnen van titelfavoriet Feyenoord. Evan Rottier, Jonathan Mulder en Sem Steijn waren trefzeker op De Aftrap.
 

Met onder anderen Youri Schoonderwaldt, Pascu, Steijn en Maarten Rieder binnen de lijnen ontvouwde er zich een mooie wedstrijd op het zonovergoten jeugdcomplex van ADO Den Haag. Met de aanwezige ingrediënten wist de Haagse Onder 21 een smakelijke wedstrijd voor te schotelen. Hoewel het de laatste twintig minuten nog even billenknijpen was, is de 3-1 zege niet onverdiend te noemen.

ADO Den Haag schoot sterk uit de startblokken tegen Feyenoord en forceerde dan ook een vroege voorsprong op De Aftrap. Bij de eerste echte kans was het direct prijs. Pascu lanceerde Xander Severina aan de linkerkant en de van HVV Quick afkomstige vleugelspeler legde de bal vervolgens uitstekend voor. Rottier toonde zich een scherpe spits en legde de 1-0 binnen. Severina, een van de uitblinkers aan Haagse zijde, kon de marge even later bijna verdubbelen, maar kwam net niet uit met zijn passen.

Feyenoord kon er aanvankelijk weinig tegenover stellen, al probeerden Naoufal Bannis (tweemaal) en Noah Lewis het wel in de eerste helft. Maar het was ADO Den Haag dat de dienst uitmaakte en dat resulteerde ook in de 2-0. Deze kwam op fantastische wijze tot stand. Het overstapje van Severina verdiende de beloning die het kreeg: een droge knal van Jonathan Mulder, net onder de kruising.

Direct na de theepauze besloot Feyenoord-trainer Rini Coolen een dubbele wissel toe te passen en daardoor was ADO Den Haag even zoekende. Het gevolg werd al snel zichtbaar, omdat Mikael Tørset Johnsen voor de aansluitingstreffer zorgde met een hard stuiterschot in de verre hoek. ADO Den Haag antwoordde bijna direct, maar Rottier vond de voeten van keeper Tein Troost.

Ook Steijn kreeg een meer dan behoorlijke kans, maar zijn kopbal uit een perfect voorzet van Severina miste kracht. Door het uitblijven van de 3-1 bleef Feyenoord hoop koesteren en begon het steeds spannender te worden. Dit was ook zichtbaar aan het spel van ADO Den Haag. Daar begon de vermoeidheid op een gegeven moment toe te slaan, al bleef de ploeg van Teixeira dreigend vanuit de counter.

Feyenoord maakte in de laatste twintig minuten nadrukkelijk aanspraak op de gelijkmaker, maar deze bleef uit. Dat was met name te danken aan Schoonderwaldt, die een dijk van een wedstrijd keepte. Onder meer Johnsen, Dylan Vente, invaller Toshio Lake en Bannis waren gevaarlijk namens de bezoekers. In de blessuretijd kwam er een einde aan alle onzekerheid. Steijn werd de diepte in gestuurd en wist via keeper Troost de bevrijdende 3-1 aan te tekenen. Het was een fraai slotakkoord van een mooie middag.

ADO Den Haag Onder 21 is, met zes punten uit drie duels, de gedeelde nummer twee van de competitie. NAC Breda, dat verrassend met 1-4 bij Almere City FC won, staat met negen punten bovenaan.

Opstellingen

ADO Den Haag Onder 21
Schoonderwaldt; Seedorf, Esajas, M. Mulder, J. Mulder (70. Noordanus); Pascu, Rieder, Reinders; Rottier, Steijn (90+2. Estevez Tsai), Severina (81. Broekhuizen).

Feyenoord Onder 21
Troost; Lont (72. Silva), Lewis, Smeulers (46. Van der Zeeuw), Skogen; Belarbi (46. Zitman), El Bouchataoui (78. Naujoks), Wehrmann; Bannis, Vente, Tørset Johnsen (75. Lake).

Deel dit item