Nieuws

ADO Den Haag Onder 18 heeft zijn eerste overwinning van de competitie geboekt. Op bezoek bij koploper NEC won de ploeg van trainer Giovanni Franken met overtuigende cijfers: 1-5. Ook Onder 13 boekte een ruime overwinning op de leeftijsgenoten van NEC. In eigen huis werd het liefst 6-1 voor de formatie van Gino Ninaber. Hoe het de overige ploegen verging lees je in onderstaand overzicht.

NEC O18 - ADO Den Haag O18 1-5
Na twee eerdere nederlagen kon ADO Den Haag Onder 18 de eerste drie punten op haar conto schrijven. De ploeg van Giovanni Franken wist koploper NEC met 1-5 te verslaan. Al voor rust had de ploeg een comfortabele 0-3 voorsprong op het scorebord gezet na doelpunten van Finn van Breemen, Appie Sango en Aimane El Karicha. Tien minuten na rust deed NEC iets terug, maar Rafael Struick en Julian van der Kwaak strooide nog wat extra zout in de wonden door de vierde en vijfde treffer te scoren. Een dik verdiende overwinning waardoor de ploeg steeg naar de vijfde plaats op de ranglijst.

ADO Den Haag O17 - Koninklijke HFC O17 5-2
Halverwege de eerste helft kwam ADO Den Haag op voorsprong tegen Koninklijke HFC. Een voorzet van Niels Noordhoek kon eerst nog worden afgeslagen door de verdediging van de bezoekers, maar de rebound werd vervolgens door Finn Dicke alsnog tot doelpunt verwerkt. Dezelfde Dicke tekende nog voor het rustsignaal voor de 2-0. Bijna kreeg Dicke een hattrick op zijn naam, maar zijn derde treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Na rust maakte Gregory Barnie wel de 3-0 en kwamen de bezoekers hierna snel terug tot 3-1. Nuno Laguna zorgde er echter al snel voor dat de marge weer drie werd. In de blessuretijd scoorde HFC nog wel de 4-2 en zorgde Jeroen Haars voor de 5-2 eindstand.

FC Twente/Heracles O16 - ADO Den Haag O16 3-1
Al in de eerste helft kon FC Twente/Heracles tot drie keer scoren. Een toegekende strafschop werd door de thuisploeg niet benut, vanwege een uitstekende redding van Rens Scheenstra. Gezien het aantal kansen had het aantal doelpunten zeker in het voordeel van ADO Den Haag kunnen en moeten staan, maar FC Twente/Heracles was effectiever in hun scoringskansen. In de tweede helft kon Santiamo van der Graaff de 3-1 inschieten na een assist van Lynden Edhart. Beide teams kwamen in het vervolg van de wedstrijd niet echt meer in gevaar.

ADO Den Haag O15 - FC Utrecht O15 1-4
Al snel moest ADO Den Haag wisselen na een ongelukkige botsing tussen een FC Utrecht-speler en rechterspits Dan Schallenberg. ADO Den Haag was daardoor van slag en keek al snel tegen een achterstand aan. De ploeg van Joep Breimer speelde zeker niet slecht en kwam twee minuten voor de rust langszij via Anthony Rodrigues. Helaas kwam FC Utrecht op slag van rust toch weer op voorsprong. Na de rust viel het kwartje voor ADO Den Haag niet de goede kant op en was het geluk meer aan Utrechtse zijde. Via twee ongelukkige tegendoelpunten werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 1-4.

ADO Den Haag O14 - Vitesse O14 2-5
ADO Den Haag begon erg goed aan de wedstrijd met Vitesse. Al in de derde minuut werd een vrije trap, net buiten het strafschopgebied van Vitesse, keurig over het muurtje gekruld door Özder Oczan en stond ADO Den Haag al vroeg op voorsprong. Ruim vijf minuten later maakte Dani van Loenen op prachtige wijze de 0-2 en leek de ploeg van trainer Jimmy Charité op rozen te zitten. Echter viel na bijna 20 minuten toch nog de aansluitingstreffer voor Vitesse. De tweede helft was nagenoeg geheel voor de gasten uit Arnhem. Nadat de 2-2 in de 39ste minuut viel was ADO Den Haag het even helemaal kwijt en kreeg het in een tijdsbestek van vijftien minuten nog drie goals tegen waardoor de wedstrijd met 2-5 verloren ging.

ADO Den Haag O13 - NEC O13 6-1
ADO Den Haag begon heel scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde al na twee minuten in een openingsgoal van Bas Roeten. De toon was gezet en na een kwartier kreeg het sterk spelende ADO Den Haag enkele kansen om de stand te verdubbelen. Hierna kreeg NEC steeds meer grip, maar viel op slag van rust toch de 2-0 via Benjamin Nyamekye. De ploeg van Gino Ninaber begon ook goed aan de tweede helft en al snel stond ook de 3-0 op het scorebord via Boy Philipsen. Hierna deed NEC iets terug maar al snel was de marge weer drie via Bas Roeten. In de sloffase liep ADO Den Haag nog verder uit door twee goals van Mohammed Bouarfa.

FC Den Bosch O12 - ADO Den Haag O12 0-4
Ondanks enkele opstartproblemen kwam ADO Den Haag na een goed kwartier spelen wel op voorsprong tegen FC Den Bosch door een uithaal van Jarret Smees. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft begon ADO Den Haag zeer scherp. Na een flitsende aanval aan de zijkant zette de ingevallen Dailey Moes de 0-2 op het scorebord. FC Den Bosch was zichtbaar aangeslagen en ADO Den Haag denderde in de 53ste minuut door naar de 0-3, via een geplaatst schot van Jantje Vught. Hierna ging het gas er een beetje af maar werd het uiteindelijk toch nog 0-4 via Julius Ten Wolde.

AZ O11 - ADO Den Haag O11 14-8
ADO Den Haag begon aan de wedstrijd met AZ wat terughoudend. AZ maakte hier gebruik van en scoorde in de eerste minuten. Hierna kon de ploeg van Achraf Dachraoui de bal steeds beter in de ploeg te houden en wist het enkele kansen te creëren. De twee ploegen van ADO Den Haag verloren de eerste wedstrijd met 4-1 en 4-2.

In de tweede wedstrijd wist ADO Den Haag zich beter te weren en was aan de bal dominanter dan in de eerste helft. Een aantal goede aanvallen zorgde voor een paar mooie doelpunten. Ondanks dat we ADO Den Haag in de tweede wedstrijd met beide teams veel beter aan het verdedigen en aanvallen was wist het de totale score niet om te buigen. Team A won met 2-3 en team B verloor met 4-2 waardoor de totale score 14-8 was.

FC Skillz O11 - ADO Den Haag O10 1-10
ADO Den Haag kwam scherp uit de startblokken. De ploeg van trainer Bas Oomens wist gelijk op de helft van de tegenstander te spelen en al snel de openingstreffer te maken. Het was Jan van Paassen die met een fraai schot het net wist te vinden. ADO Den Haag liep vervolgens verder uit doormiddel van enkele hele fraaie teamgoals. De teller stopte uit eindelijk bij 10. Door het sterke optreden van de Haagse achterhoede wist Skillz slechts één keer het net te vinden.

HBS O9 - ADO Den Haag O9 2-12
De ploeg van trainer Roy de Geus begon fel aan de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet op de tegenstander waarbij zelfs de keeper een veldspeler werd. Dit resulteerde in een razendsnelle 6-0 voorsprong. In de tweede helft begon de ploeg slordig door niet genoeg druk op de bal te hebben. Hier kon HBS van profiteren en de bal tweemaal achter de meevoetballende keeper plaatsen. Waar de ploeg vorige week vergat de score uit te bouwen, lukte dat deze week wel. Luuk Molenkamp wist het net maar liefst vier keer te vinden deze ochtend.