Nieuws

Na de overtuigende 0-4 overwinning van vorige week op FC Den Bosch heeft ADO Den Haag Onder 12 afgelopen weekend wederom een grote overwinning behaald. Roda JC werd in eigen huis met liefst 5-0 verslagen. Hoe het de overige ploegen verging lees je in onderstaand overzicht.

ADO Den Haag O18 - FC Twente/Heracles O18 2-1
Na de overwinning van vorige week pakte Onder 18 dit weekend wederom drie punten. ADO Den Haag nam een 1-0 voorsprong via Abdulrahman Sango, die via een rebound de Twentse-doelman wist te verschalken. Zes minuten later was de stand alweer in evenwicht nadat doelman Kilian Nikiema kansloos was op een afstandsschot. In de extra tijd van de eerste helft rondde Sacha Komljenovic een bal van Rafael Struick beheerst af: 2-0. Na de thee verzuimde de thuisploeg om ruimer afstand te nemen van FC Twente/Heracles. De gasten waren echter niet in staat om een bres te slaan in de Haagse defensie waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Almere City FC O17 - ADO Den Haag O17 0-2
ADO Den Haag Onder 17 heeft een prima week achter te rug. Eerst werd midweeks FC Volendam in de blessuretijd op een 2-1 nederlaag getrakteerd waarna op zaterdag Almere City FC met 0-2 werd verslagen. Na een moeizaam eerste half uur was het toch ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. Jeroen Haars wist vanuit een onmogelijke hoek de bal achter de Almere City-doelman te schieten. Nog voor rust wist ADO Den Haag de score te verdubbelen nadat Jordon Gout de 0-2 binnenschoot. In de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar en verzuimde ADO Den Haag in de laatste fase van de wedstrijd om de score uit te bouwen. In de eindstand kwam hierdoor geen verandering meer: 0-2.

FC Volendam O15 - ADO Den Haag O15 6-4
Het was FC Volendam die na zeven minuten de score opende. Gelukkig kwam ADO Den Haag snel langszij. Een vrije trap van Dan Schallenberg werd door Maikey Houwaart gepromoveerd tot doelpunt. Hierna volgde er diverse mooie treffers, maar gingen de Volendammers met een 3-2 voorsprong de rust in. ADO Den Haag kwam niet scherp uit de kleedkamer want binnen vijf minuten bracht FC Volendam de stand op 4-2. Gelukkig vond ADO Den Haag snel de aansluittreffer en was het weer een wedstrijd. Ondanks dat er nog een rode kaart voor de thuisploeg viel ging de thuisploeg er met de overwinning vandoor: 6-4.

Excelsior Rotterdam O14 - ADO Den Haag O14 0-3
In de openingsfase van de wedstrijd had ADO Den Haag een licht overwicht. Via de schoen van Dani van Loenen hadden de bezoekers de score kunnen openen. Ook een prachtig ingedraaide vrije trap van Teun Beghtel had niet het gewenste effect. Toch was het na 24 minuten wel raak voor ADO Den Haag via een knappe slalom langs de Rotterdamse-verdediging. Toen Beghtel na rust de 0-2 binnenkopte zat ADO Den Haag op rozen en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Vlak voor tijd werd de eindstand zelfs op 0-3 bepaald via Özder Oczan.

Excelsior Rotterdam O13 - ADO Den Haag O13 3-2
Na vijf minuten viel de eerste kans voor ADO Den Haag te noteren. De kopbal van Mohammed Bouarfa ging helaas over. Tien minuten voor rust wist Excelsior op voorsprong te komen nadat het profiteerde van verslapping bij ADO Den Haag: 1-0. In de slotfase van de eerste helft leek ADO Den Haag op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Bouarfa werd afgekeurd wegens buitenspel. Na rust begon de ploeg van Gino Ninaber uitstekend en maakte Bas Roeten de gelijkmaker. Lang kon het niet genieten van deze treffer want de thuisploeg kwam hierna op 2-1 en zelfs vanuit een strafschop op 3-1. Benjamin Nyamekye bracht de spanning terug en ook de 3-3 viel. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter wegens buitenspel af waardoor de eindstand 3-2 was.

ADO Den Haag O12 - Roda JC O12 5-0
ADO Den Haag was in de openingsfase de bovenliggende partij, maar wist het oppermachtige balbezit niet te belonen met een doelpunt. Vooral de rust en het geduld voor het doel ontbrak hierbij. Toch was er nog een goede kans op de openingstreffer, maar stond de paal een Haagse voorsprong in de weg. Na rust kwam ADO Den Haag met dezelfde instelling het veld op en binnen één minuut lag de bal in het net. Lars Bokhorst beloonde zijn goede spel met een goal. ADO Den Haag zette door en binnen drie minuten werd er wederom twee keer gescoord. Isaac Nsiku en Nicolas Jansen beloonden hun invalbeurt met een doelpunt. De Haagse honger was nog niet gestild want Jantje Vught en Marvelous Sidi brachten de 4-0 en de 5-0 op het scorebord.

ADO Den Haag O10 - SVH O11 2-4
ADO Den Haag had het in de wedstrijd tegen SVH vooral lastig met het fysieke spel en het opportunistische voetbal van de bezoekers.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat SVH het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde en later zelfs verder kon uitlopen. ADO Den Haag wist nog wel iets terug te doen via Mihrac Bozyel en Ryan de Bis, maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd uiteindelijk met 2-4 verloren ging.

ADO Den Haag O9 - WIK O9 11-2
In de eerste fase van de wedstrijd was de wil van de Haagse ploeg direct zien. Veel druk op de tegenstander geven en heel veel kansen creëren. Ondanks dat er veel kansen niet werden afgemaakt was de ruststand 6-0. In de tweede helft hetzelfde verhaal. ADO Den Haag drong aan en raakte meerdere keren de paal of lat. De tegenstander had zich voorgenomen om vandaag massaal te verdedigen en de bal snel lang te spelen. Dit resulteerde in twee goals die over de meevoetballende keeper vielen. Hierna liep de ploeg onder aanvoering van Anouar Bahida verder uit. De aanvoerder nam de ploeg op sleeptouw en was zelf verantwoordelijk voor de helft van de Haagse productie.