Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Nieuws

De jeugdopleiding van ADO Den Haag heeft de trainersstraf voor het seizoen 2021/2022 ingevuld. De kern is intact gebleven op De Aftrap, maar er wordt een aantal nieuwe gezichten verwelkomd en er vinden ook enkele verschuivingen plaats.

Invulling trainersgilde
De drie hoogste leeftijdscategorieën behouden dezelfde trainers als in het afgelopen seizoen: Virgilio Teixeira (Onder 21), Giovanni Franken (Onder 18) en Frans Danen (Onder 17). Laatstgenoemde gaat zijn rol, zoals eerder gecommuniceerd, combineren met de functie van Coördinator Jeugdscouting. Revy Rosalia was dit seizoen assistent van Danen bij de Onder 17, maar wordt na de zomerstop de coach van ADO Den Haag Onder 16. De oud-verdediger van het eerste elftal, die in het bezit is van het UEFA A-diploma, wordt bijgestaan door Tayeb Belhaddad. Rosalia wordt op zijn beurt als Onder 17-assistent vervangen door Jimmy Charité, die overstapt van de Onder 14.

Bij ADO Den Haag Onder 15 staan komend seizoen twee nieuwe gezichten voor de groep: hoofdcoach Marciano Nonneman (foto onder) en assistent-trainer Rachid Rawaz. De 28-jarige Nonneman, die ook UEFA A-gediplomeerd is, had dit seizoen de Onder 16 van Almere City FC onder zijn hoede. De inwoner van Hoofddorp heeft een behoorlijke dosis ervaring opgedaan in diverse rollen bij de KNVB en heeft tevens veel bagage als techniektrainer. Naast de Onder 15 heeft ADO Den Haag Onder 14 ook een nieuwe keuzeheer, in de persoon van Levi Schwiebbe. De 34-jarige Gouwenaar, die meerdere jaren in zowel de jeugd als het eerste elftal van ADO Den Haag speelde, blijft tevens actief als performance coach bij de Onder 21. Het is nog niet definitief wie Schwiebbe zal assisteren bij de Onder 14.

Gino Ninaber blijft de scepter zwaaien bij de Onder 13-ploeg, terwijl Kevin Compier zijn trainerschap bij de Onder 16 inruilt voor een combinatierol als coach van de Onder 12 en coördinator van de ADO Den Haag Voetbalacademie. Tot slot blijft Achraf Dachraoui aan het roer staan bij de Onder 11 en zijn Roy de Geus (Onder 10) en Bas Oomens (Onder 9) onderling van team gewisseld.

marciano
Marciano Nonneman, de nieuwe trainer van ADO Den Haag Onder 15

Afscheid nemende trainers
Diverse trainers trekken de deur achter zich dicht bij de Haagse jeugdacademie. Dat geldt voor Christiaan van Dam (coach Onder 12), Thijmen Kruider (assistent-coach Onder 15), Nick Steenvoorden (assistent-coach Onder 14) en Wesley Bierens (assistent-coach Onder 9). Joep Breimer (coach Onder 15) is daarnaast naar PSV overgestapt. Tot slot wordt de vertrekkende keeperscoach Ricardo Darsan vervangen door voormalig jeugdkeeper Jack Morauw en verruilt Keith Fränkel zijn functie als assistent bij Onder 10 voor een rol als scout.

ADO Den Haag bedankt de vertrekkende trainers van harte voor hun inzet en wenst hen veel succes voor de toekomst.

 

Overzicht trainersstaf jeugdopleiding 2021/2022

ADO Den Haag O21
Hoofdtrainer: Virgilio Teixeira
Assistent: Gerard van Ruitenburg

ADO Den Haag O18
Hoofdtrainer: Giovanni Franken
Assistent: Ronald Samson

ADO Den Haag O17
Hoofdtrainer: Frans Danen
Assistent: Jimmy Charité (was coach O14)

ADO Den Haag O16
Hoofdtrainer: Revy Rosalia (was assistent O17)
Assistent: Tayeb Belhaddad (nieuw)

ADO Den Haag O15
Hoofdtrainer: Marciano Nonneman (nieuw)
Assistent: Rachid Rawaz (nieuw)

ADO Den Haag O14
Hoofdtrainer: Levi Schwiebbe (blijft ook performance coach O21)
Assistent: wordt nog ingevuld

ADO Den Haag O13
Hoofdtrainer: Gino Ninaber
Assistent: Jorik van Adrichem

ADO Den Haag O12
Hoofdtrainer: Kevin Compier (was coach O16, wordt ook Coördinator Voetbalacademie)
Assistent: Mark Wasmus

ADO Den Haag O11
Hoofdtrainer: Achraf Dachraoui
Assistent: Casper Knoester

ADO Den Haag O10
Hoofdtrainer: Roy de Geus (was O9)
Assistent: Wesley Kuyt (was assistent O11)

ADO Den Haag O9
Hoofdtrainer: Bas Oomens (was O10)
Assistent: Reinier van Loon

LR191124LLU8308

Deel dit item