Nieuws & Verslagen

Nieuws

Zaterdag kwamen er op een zonnige zaterdag veel jeugdteams van ADO Den Haag in actie. Aangezien zaterdag de laatste speelronde van de hoogste jeugdcompetities werd gespeeld, stond er voor een aantal teams nog veel op het spel. Zo hadden de O16, O17 en O18 de kans om te promoveren bij een goed resultaat. Uiteindelijk wist alleen ADO Den Haag Onder 18 promotie veilig te stellen door een prachtige 2-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Groningen, directe concurrent voor promotie naar de 1e Divisie.

Thuiswedstrijden

  • ADO Den Haag O21 - NAC Breda O21 1-3

Beide ploegen waren van tevoren al zeker van lijfsbehoud in de 1e Divisie. Bij een overwinning had ADO Den Haag de derde plaats op de ranglijst veiligstellen. Helaas kon de ploeg van trainer Gerard van Ruitenberg niet winnen van de bezoekers uit Breda. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-3 in het voordeel van de Bredanaars. ADO Den Haag O21 eindigt hierdoor op de vierde plek in de 1e Divisie, aangezien Feyenoord O21 wel won en zodoende de derde plek overnam.  

  • ADO Den Haag O18 - FC Groningen O18 2-1

Voor ADO Den Haag O18 stond er een belangrijk duel op het programma, namelijk tegen directe concurrent FC Groningen O18. Het had promotie helemaal in eigen hand, daarvoor moest het alleen weten te winnen van de Groningers. Via Bardi kwam de Haagse formatie begin tweede helft op voorsprong waarna Edhart een kwartier later de score verdubbelden. De tegentreffer van FC Groningen in blessuretijd was te laat en bleven de drie punten in Den Haag. Er barstte een groot feest los op De Aftrap, want de promotie naar de 1e Divisie was hierdoor een feit. In de voorjaarscompetitie die volgende maand zal starten komt de Onder 18-ploeg van ADO Den Haag dus op het hoogste niveau uit. Gefeliciteerd!

  • ADO Den Haag O16 - FC Twente/Heracles O16 1-4

Bij aanvang van de wedstrijd wist ADO Den Haag O16 dat een gelijkspel genoeg zou zijn om te promoveren. Helaas verliep de wedstrijd anders dan gehoopt en bij rust stond er al een 0-3 tussenstand op het scorebord. Na rust redde Marley Cruz nog de eer namens de thuisploeg, maar het duel was al beslist en eindigde in 1-4 in het voordeel van FC Twente/Heracles O16. De bezoekers verdienden hiermee promotie naar de 1e Divisie en ADO Den Haag O16 is geëindigd op een verdienstelijke derde plek.

  • ADO Den Haag O14 - AZ O14 1-1

ADO Den Haag O14 moest aantreden tegen de leeftijdsgenoten van AZ in de laatste speelronde. Voor beide teams stond er niet veel meer op het spel. Handhaving was namelijk al veiliggesteld door ADO Den Haag O14 en AZ O14 kon ook niet meer promoveren. In de voorjaarscompetitie maakt Onder 14 dus weer deel uit van de 1e Divisie samen met onder andere Ajax, Feyenoord en PSV.

  • ADO Den Haag O13 - Vitesse O13 1-7

Vitesse O13 was zaterdag de opponent voor ADO Den Haag O13 in de laatste speelronde. ADO Den Haag O13 was al zeker van het spelen op het hoogste niveau omdat een plek bij de eerste vier ploegen van deze competitie al was behaald. Zaterdag had ADO Den Haag O13 het erg moeilijk tegen Vitesse O13 en ging het met 1-7 onderuit. 

Uitwedstrijden

  •  Alphense Boys O17 - ADO Den Haag O17 1-1

Van tevoren was het in de 2e divisie bij de O17 elftallen erg spannend. Er waren drie ploegen die aanspraak maakten op de twee bovenste plekken. Als ADO Den Haag O17 zaterdag zou winnen dan zou het op doelsaldo over Alphense Boys O17 heengaan. Helaas gebeurde dat niet en bleef het steken op een 1-1 gelijkspel en wist Alphense Boys knap te promoveren naar de 1e Divisie. Daarnaast won concurrent De Graafschap O17 op bezoek bij AFC O17 waardoor ADO Den Haag O17 genoegen moet nemen met een derde plek en komt het in de voorjaarscompetitie opnieuw uit in de 2e Divisie. 

  • FC Twente/Heracles O15 - ADO Den Haag O15 2-2

ADO Den Haag O15 mocht zich voor deze speelronde al de kampioen van de 2e Divisie noemen. Daar bracht een 2-2 gelijkspel zaterdag tegen FC Twente/Heracles O15 geen verandering in. Het is zeker dat wij ADO Den Haag O15 in de voorjaarsreeks gaan terugzien in de 1e Divisie. 

Deel dit item