Nieuws

Afgelopen zaterdag was de apotheose voor ADO Den Haag O18 van de najaarscompetitie in de 2e divisie. De ploeg van Frans Danen en Ronald Samson moest winnen van naaste concurrent FC Groningen om, achter NAC, als de nummer twee te promoveren naar de 1e divisie. De gasten hadden voldoende aan 1 punt. Onder het oog van een paar honderd supporters, waarvan sommige met geelgroene fakkels en rookpotten, zorgden voor een fantastische sfeer. ADO Den Haag O18 startte goed aan de wedstrijd en controleerde de eerste 20 minuten van de wedstrijd zonder echt tot grote kansen te komen. De beste was voor IIiyas Bardi, maar zijn kopbal miste de kracht om de Groningse doelman te verrassen. Na misgrijpen in de Haagse defensie en een daarop volgende overtreding konden de bezoekers vanaf 11 meter op voorsprong komen. Daar dacht doelman Thijmen de Koning echter anders over en stopte de strafschop.

Picture 1

ADO Den Haag bleef hierdoor in de race voor promotie en ging de 2e helft op zoek naar de bevrijdende treffer. IIiyas Bardi kreeg na ruim 50 minuten spelen de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten nadat ADO Den Haag een strafschop kreeg toegewezen na een Groningse overtreding binnen het beruchte 16 meter gebied. De aanvaller faalde niet en schoot zijn team virtueel naar de 1e divisie, 1-0. FC Groningen moest nu wel uit zijn schulp komen om nog ergens aanspraak op te kunnen maken. Het werd ook gevaarlijker, maar de Haagse doelman bleek een moeilijk te nemen vesting.

26ee5272 c5dd 42eb a9d8 eaadb69e7817

ADO Den Haag O18 moest naar achter, maar wist in de 67e minuut de score te verdubbelen. Lynden Edhart stond aan het eind van een prima aanval om de trekker voor de 2-0 over te halen. Edhart scoorde bijna nog de 3-0, maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal. Hoe wel de bezoekers in de extra tijd nog een eretreffer wisten te scoren kwam ADO Den Haag niet meer in gevaar en vierden na het laatste fluitsignaal een feestje met de supporters langs de lijn.

ab4dcbbe b3be 45a1 869f c8b8bef5b8b4