Nieuws & Verslagen

Nieuws

In het thema van kaderontwikkeling zijn er gisteren en vorige week jeugdtrainers van verschillende partnerclubs (van o.a. Laakkwartier, RKDEO, VELO, HVV en SVC'08) over de vloer geweest om mee te kijken bij trainingen van de opleidingsteams van ADO Den Haag. Een unieke kans voor hen om een kijkje te nemen bij een jeugdopleiding van een betaald voetbalclub. 
Na een korte introductie over de jeugdopleiding door Operationeel Manager Falco van den Eijnden werden de groepen verdeeld bij verschillende leeftijdsgroepen. De trainers van onder andere onder 10, onder 12, onder 15 en onder 17 hebben vooraf uitgelegd wat de inhoud van de training zou zijn en waarom we bij ADO Den Haag bepaalde dingen trainen. Vervolgens werd de bespreking in praktijk gebracht en konden de bezoekende trainers van dichtbij zien hoe de training verliep. 
 
Na de training gingen de trainers van de partnerclubs direct naar binnen om aan te sluiten bij de wedstrijdbespreking van ADO Den Haag onder 16 of ADO Den Haag onder 13. Hier kon men live meeluisteren naar hoe de teams de wedstrijden zouden gaan spelen. Vervolgens ging men de wedstrijd bekijken en werden de trainers in de rust en na afloop ook weer bijgepraat over de bevindingen van de trainers en konden er de nodige vragen worden gesteld.
 
Alle trainers gingen met een hoop nieuwe ervaringen en bevindingen weer terug naar hun eigen club om de opgedane kennis daar in praktijk te brengen.
Al met al een geslaagde activiteit. 
 
tinywow compress 1793344

Deel dit item