Nieuws

Sc Heerenveen O18 – ADO Den Haag O18

Na de promotie naar de 1e divisie heeft de ploeg van hoofdtrainer Frans Danen en diens assistent Ronald Samson, slechts 7 wedstrijden om zich handhaven. Vanwege alle coronamaatregelen eerder in het seizoen is er nu te weinig tijd om een volledige competitie te spelen.

Na verliespartijen tegen AZ en PSV uit, respectievelijk 4-0 en 4-1, wist ADO Den Haag O18 haar thuiswedstrijden tegen NAC en PEC Zwollen met achtereenvolgens 3-0 en 4-1 te winnen. Een overwinning uit bij sc Heerenveen zou haast zeker lijfsbehoud betekenen in de hoogste divisie. De jonge ooievaars kwamen matig uit de startblokken en kwamen overal in het veld een stap te kort om de Friezen het lastig te maken. Nadat de thuisploeg in de 11e minuut ook nog eens op voorsprong kwam, beloofde dit een lastig karwei te worden. Moet overigens wel gezegd worden dat het veld het voor de Haagse ploeg lastig was haar vertrouwde combinatievoetbal op de mat te leggen. De thuisploeg behield het overwicht in de 1e helft, maar ADO Den Haag kon in de 38e minuut toch langszij komen. Jeroen Haars werd binnen de 16 meter gevloerd en de toegekende strafschop werd prima binnengeschoten door spits Jordan Gout. Nadat sc Heerenveen vlak voor rust een enorme kans om zeep hielp, kon opgelucht de kleedkamer worden opgezocht voor een theepauze.

Na rust was er een ander spelbeeld. De jonge ooievaars waren nu wel bij de les en vochten voor iedere meter. De thuisploeg werd nu wel vastgezet en wist minder vaak de weg naar het doel van Thijmen de Koning te vinden. ADO Den Haag daarentegen klopte vaker aan de deur van het vijandelijke doel. Naarmate de tijd vorderde werd duidelijk dat de ploeg die wist te scoren ook de winnaar zou zijn. Het was ADO Den Haag dat in de 83e minuut op voorsprong kwam. Een aanval over rechts werd door de ingevallen Jaydavon Haas beheerst afgerond. De 2e gele kaart die Muhammed Tetik in de 86e minuut kreeg, zorgde voor nog een beetje extra energie bij de overige 10 spelers van ADO Den Haag. Ook gedurende de 5 extra minuten kwam de Haagse ploeg niet meer in gevaar en drie hele belangrijke punten gingen mee terug naar Den Haag.

Omdat NAC en PEC Zwolle niet wisten te winnen vandaag had ADO Den Haag zich vandaag veilig gespeeld en begint het volgend seizoen in de 1e divisie.

Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg tegen achtereenvolgens Ajax en Feyenoord kan nu al gesteld worden dat ADO Den Haag O18 een uitstekende prestatie heeft neergezet door niet alleen te promoveren, maar zich ook direct te handhaven in de hoogste divisie.