Nieuws & Verslagen

Nieuws

20220925 092218

Op zondag 25 september vond op ‘De Aftrap’ de seizoenstart plaats van de Voetbal Academie van ADO Den Haag met 50 deelnemers die afkomstig waren van 38 voetbalverenigingen uit de regio. Gedurende de ochtend gingen de deelnemers met trainers van academie aan de slag om hun voetbalkwaliteiten te verbeteren.

De Voetbal Academie van ADO Den Haag is een 10-delig trainingstraject waarvoor spelers van verenigingen uit de regio worden uitgenodigd om zichzelf, op basis van de trainingsvisie van ADO Den Haag, te ontwikkelen. De ADO Den Haag Voetbal Academie draait nu haar tweede seizoen, na een pilotseizoen in 2022-23. De academie is opgestart door ADO Den Haag om verenigingen in de regio te ondersteunen op verschillende facetten. Zo krijgen talentvolle spelers uit de onderbouw gedurende de tien trainingen verschillende tools mee om zichzelf verder te ontwikkelen als voetballer, waarbij gefocust wordt op hun technische vaardigheden. De spelers worden begeleid door voetbaltrainers uit het verenigingsleven die eveneens de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen. De trainers worden gecoördineerd door jeugdtrainers en de coördinator onderbouw van ADO Den Haag die gedurende het hele traject sturing geven aan de werkwijze, coaching en trainingsleer van de trainers.

20220925 092118
Roy Kruis (ADO Den Haag O18) aan het werk als trainer van de Voetbal Academie van ADO Den Haag

Naast de samenwerking met verschillende partnerclubs wordt de ADO Den Haag Voetbal Academie wederom ingezet om vanuit de club bij te dragen om verenigingen uit de regio op een zo breed mogelijke manier te ondersteunen.

Deel dit item