Nieuws & Verslagen

Nieuws

talentendagjan23

Op zondag 22 januari werd de tweede editie van de ADO Den Haag Talentendag georganiseerd op de jeugdopleiding van ADO Den Haag. De jeugdtrainers van de club verzorgden in samenwerking met de trainers van de Voetbal Academie een specifiek gerichte training op de voetbalkenmerken die bij ‘Onze Trots’ hoog in het vaandel staan. Met een deelnemersveld van ruim 150 spelers verdeeld over twee verschillende groepen werd het een waar spektakelstuk.

Waar in het zuiden van ons kikkerlandje de voetbalvelden wit zagen van de sneeuw kon er in ‘de mooie stad achter de duinen’ gewoon gevoetbald worden. Op de vroege zondagmorgen lagen de velden van het jeugdcomplex er keurig bij. Dit was maar goed ook, want in alle vroegte verzamelden de trainers van ADO Den Haag zich om de tweede Talentendag te organiseren voor jeugdspelers tussen 8-12 jaar uit de regio. Al bleek tijdens de inschrijfperiode dat ‘uit de regio’ een vrij breed begrip was. Spelers uit alle delen van het land kwamen van heinde en ver om tijdens deze Talentendag hun kwaliteiten te laten zien. Ook waren ervaren en bekende scouts van de club aanwezig om een blik te werken op al dit aanstormend talent.

De spelers die deelnamen werden voorzien van een intensieve training van 90 minuten, verdeeld over twee onderdelen: techniekoefeningen op basis van de gouden bewegingen en partijspel met spelprincipes van ADO Den Haag. De gehele activiteit was door de trainers zo ingericht dat de deelnemers en aanwezige toeschouwers een tipje van de sluier te zien kregen van onze ‘Haagse’ voetbalfilosofie. Na het zien van sportieve duels, prachtige acties en weergaloze doelpunten ontvingen de deelnemers als beloning één seizoen lang gratis lidmaatschap van ADO-Kids naast alle extra technische en tactische bagage waarmee zij terugkeerden naar hun vereniging.

Met de ADO Den Haag Talentendag wil de jeugdopleiding van de club een jeugdspelers uit de regio de kans geven om éénmalig te trainen volgens haar voetbalfilosofie. Onze dank gaat uit naar de ruim 150 deelnemers van deze succesvolle tweede editie. Speciale dank gaat uit naar de coördinatoren, jeugdtrainers, trainers van de Voetbal Academie en scouts die aanwezig waren om deze dag in goede banen te leiden. Op naar de volgende! 

Deel dit item