Nieuws & Verslagen

Nieuws

aftrap3

Afgelopen weekend stonden er bekerwedstrijden voor drie jeugdteams op het programma. Het werden drie zeer spannende duels, waarvan onze O21 en O16 aan het langste eind trokken en heel knap de volgende ronde van de beker bereikten. O21 won met 0-1 bij FC Groningen door een benutte strafschop. Onze onder 16 stootte door naar de volgende ronde door de leeftijdsgenoten na strafschoppen te verslaan. Bij O14 moest er ook een strafschoppenserie aan te pas komen en verloor het die. Het gehele overzicht vind je hieronder.

Onder 21
FC Groningen O21 - ADO Den Haag O21 0-1 1/8 finale KNVB beker
ADO Den Haag O21 moest voor de tweede keer in drie weken afreizen naar Groningen. Dit keer stond een bekerduel in de achtste finales van de KNVB beker op de rol. Van tevoren wisten de Hagenaars dat het geen gemakkelijke pot zou worden. De Haagse ploeg won slechts twee van de negen voorgaande ontmoetingen met de Groningse jeugdploeg. Drie weken terug verloor ADO nog nipt van de Groningers, maar dit keer was het anders. Door een benutte penalty wonnen de bezoekers de wedstrijd met 0-1. Een prachtige overwinning tegen het sterke FC Groningen O21 en dat werd na afloop terecht gevierd op het veld en in de kleedkamer. Komende week staat er een oefenduel op het programma tegen Telstar.

Onder 18 
ADO Den Haag O18 - VELO O23 5-1 (oefen)
ADO Den Haag O18 oefende afgelopen zaterdag tegen VELO op eigen veld. De Hagenaars bleken een maatje te groot voor de Wateringse jeugdploeg en wonnen met maar liefst 5-1.

Onder 17
Vrij

Onder 16
FC Groningen O16 - ADO Den Haag O16 3-3 (ADO Den Haag w.n.s.) 1/8 finale KNVB beker
Net als voor O21 stond ook voor ADO Den Haag O16 een bekerkraker tegen FC Groningen op het programma. Ook voor O16 was het een enorme uitdaging en bleken beide teams goed aan elkaar gewaagd. De Groningers kwamen in voor rust op een 1-0 voorsprong, waarna ADO halverwege de tweede helft op gelijke hoogte kwam. Uiteindelijk wachtte een spectaculaire slotfase met veel goals. Het duel eindigde in 3-3 en moesten stafschoppen de beslissing brengen. Dit deed de Haagse ploeg iets beter dan de thuisploeg en zo blijven de Hagenaars actief in het bekertoernooi.

Onder 15
Vrij

Onder 14
Ajax O14 - ADO Den Haag O14 1-1 (Ajax w.n.s.) 1/8 finale KNVB beker
O14 ging voor het tweede weekend op rij op bezoek bij Ajax O14. Vorig weekend verloor onze onder 14 met 2-1 de competitiewedstrijd tegen de Amsterdammers. Nu was de Haagse formatie gebrand op revanche en speelde het een prima wedstrijd. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en was 1-1 een aardige afspiegeling van de wedstrijd. Ook bij O14 moest uit een penaltyreeks de winnaar bepaald worden. Ajax miste hierin een keer minder dan ADO en gingen de Hagenaars met opgeheven hoofd terug naar Zuid-Holland. 

Onder 13, 12, 11 en 10
Vrij

Deel dit item