Nieuws & Verslagen

Nieuws

hsc2

Het Haags Supporters Collectief heeft een donatie gedaan aan de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Dit initiatief heeft middels crowdfunding een bedrag opgehaald en gaat daarmee de jeugdopleiding helpen. Vanmiddag werd de cheque met het prachtige bedrag van 22.019,05 euro overhandigd aan Academy Director Albert van der Dussen. Hierdoor kan de jeugdopleiding van ADO Den Haag mooie stappen zetten en zich blijven doorontwikkelen.

Nieuwe touchscreens
Van het gedoneerde geldbedrag heeft de Academy al zeer mooie dingen kunnen doen waar de jeugdafdeling van ADO Den Haag nu en in de toekomst veel profijt van zal hebben. Er was bijvoorbeeld een groot behoefte aan touchscreens waar alle jeugdtrainers en specialisten gebruik van kunnen maken voor de studiebegeleiding, wedstrijdbesprekingen- en analyses én individuele gesprekken. Dankzij de schenking heeft de jeugdopleiding deze touchscreens voor elke studieruimte kunnen aanschaffen. Dat is een mooie en belangrijke stap vooruit en iets waar de Academy jaren mee vooruit kan. Met het bedrag dat overblijft wil de Academy een volgende innovatiestap maken. Daar wordt inmiddels aan gewerkt en als daar meer duidelijkheid over is, wordt dat uiteraard gecommuniceerd.

schermjeugd1

Haags Supporters Collectief
In 2021 richtten een aantal betrokken supporters het Haags Supporters Collectief (HSC) op met als doel meer zeggenschap en betrokkenheid te krijgen voor de supporters van ADO Den Haag. Ze wilden alle supporters mobiliseren en een mogelijkheid creëren voor supporters om aandeelhouder te worden van de club. Dat aandeel verschaffen, geven zij aan, is helaas niet gelukt. Bij de start van hun crowdfunding is er destijds aangegeven dat het geld in dat geval gedoneerd zou worden aan de jeugdopleiding.

Gelet op de onzekerheid over de inrichting van het complex in het Zuiderpark was het nu niet mogelijk om een speciaal veld aan te leggen. Een zogenaamd performance playground, zoals AZ dat bijvoorbeeld heeft. Daarom is ervoor gekozen om op een andere manier iets waardevols aan te schaffen wat langere tijd gebruikt kan worden.

Een aantal van de initiatiefnemers van het HSC zijn Mark Vos, Lesley Butter, Ronald Mesman, Ruud Law en Ruud Albrecht. Zij willen bij deze alle betrokkenen bij het HSC en alle supporters bedanken voor hun bijdrage en aangeven hoe trots zij zijn op hetgeen we met zijn allen hebben neergezet als supporters van ADO Den Haag.

Dankbaar
Albert van der Dussen, Academy Director, spreekt over een heel groot gebaar van het Haags Supporters Collectief. “We zijn ongelofelijk blij met de donatie. Uiteraard willen wij ons blijven ontwikkelen bij de Academy en door schenkingen van deze aard, wat natuurlijk bijzonder is, kunnen we hele mooie stappen maken. Daarvoor is iedereen bij de jeugdopleiding de initiatiefnemers onwijs dankbaar.”

Deel dit item