Alle jeugdteams van ADO Den Haag kwamen afgelopen weekend in actie. Onder 21 pakte in extremis een punt tegen De Graafschap, terwijl O18 in de slotseconden een zege ontglipte. De beloften van ADO Den Haag Vrouwen verloren voor het eerst dit seizoen. Alle uitslagen lees je hieronder.

Zaterdag 30 september

JONGENS

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 - De Graafschap O21 1-1
ADO Den Haag O21 heeft in de blessuretijd een punt gepakt tegen De Graafschap O21. In de eerste helft hadden de bezoekers een licht overwicht en kwamen zij na 26 minuten spelen op voorsprong via Van der Heiden. De thuisploeg kreeg pas na rust wat kansen en was het meer een tactisch steekspel dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Het leek er niet op dat de Hagenaars nog resultaat gingen boeken, aangezien de tijd steeds verder verstreek en de Haagse formatie niet heel dichtbij de gelijkmaker kwam. In blessuretijd viel deze toch nog via Finn de Bruin die op de juiste plek stond bij een vrije trap en van dichtbij binnen kon schieten.

Opstelling ADO Den Haag O21: Buvelot, Achemlal, Owusu, Does (57. Ates), Esajas, Van Houwelingen, Brandt, De Bruin, Dijkhuizen (81. Tetik), El Hannoudi, Maasland (46. Haas).

Onder 18 (competitie)
ADO Den Haag JO18 - Feyenoord JO18 1-1
Onder 18 nam het afgelopen zaterdag op tegen Feyenoord O18. De Hagenaars startten uitstekend en na een kwartier zette Maikey Houwaart de stand op 1-0. De Haagse formatie hield de voorsprong tot diep in de wedstrijd vast en leek het erop dat de Haagse jeugdploeg een prachtige eerste zege van het seizoen ging behalen. De overwinning glipte echter in de slotseconden van de wedstrijd weg toen de bezoekers op gelijke hoogte wisten te komen. Heel erg zuur voor de thuisploeg, maar mag het desondanks zeer tevreden zijn met de puike wedstrijd.

Onder 17 (competitie)
De Graafschap JO17 - ADO Den Haag JO17 1-4
ADO Den Haag O17 heeft het uitduel tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap winnend afgesloten. Via Özcan was O17 op voorsprong gekomen, maar kwam De Graafschap in de slotfase van de eerste helft langszij. Teun Begthel zorgde met een doelpunt in de extra tijd ervoor dat ADO Den Haag met een voorsprong de rust in ging. Halverwege de tweede helft werd de marge via Özcan verdubbeld en in de laatste minuut tekende de Turkse jeugdinternational ook nog voor z'n hattrick. Na vijf wedstrijden bezet ADO Den Haag onder 17 de tweede plek in de competitie. Komend weekend ontvangt de ploeg nummer drie AFC 34 O17.

Onder 16 (competitie)
NAC JO16 - ADO Den Haag JO16 3-3
Een zeer boeiend duel tussen NAC O16 en ADO Den Haag O16 heeft geen winnaar opgeleverd. De eerste helft was heel vermakelijk en hadden beide ploegen na zes minuten spelen er allebei al een doelpunt in liggen. Nadat NAC nog voor rust de leiding had genomen zorgde Keanu Leysner vroeg in de tweede helft dat zijn ploeg weer langszij kwam. Het werd nog mooier voor de Hagenaars, want door een Bredaas eigen doelpunt boog het de score om naar 2-3. Heel even leken de drie punten naar Den Haag te gaan totdat Diallo met zijn derde doelpunt van de dag de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht.

Onder 15 (competitie)
FC Twente/Heracles Academie JO15 - ADO Den Haag JO15 0-4
Onder 15 boekte een overtuigende zege op FC Twente/Heracles Academie O15. Door twee treffers van Esjay van den Berg stonden de Hagenaars bij de rust al op een 0-2 voorsprong. Ook de tweede helft eindigde in dezelfde cijfers en dus was 0-4 de eindstand in Hengelo. Dinsdag 3 oktober om 19:00 uur is Vitesse O15 de volgende tegenstander. Het duel zal worden gespeeld op De Aftrap.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag JO14 - Excelsior Rotterdam JO14 3-5
ADO Den Haag O14 heeft in het thuisduel tegen Excelsior Rotterdam O14 aan het kortste eind getrokken. De Hagenaars kenden een goede start en stonden binnen een minuut op een 1-0 voorsprong. De bezoekers kwamen vrijwel direct langszij en werd het even later ook nog 1-2. De Haagse formatie moest in de achtervolging en wist het na rust weer op gelijke hoogte te komen via Zuurmond. Hierna volgde een mindere fase voor de thuisploeg en wisten de Rotterdammers in korte tijd drie keer te scoren. De wedstrijd was hiermee beslist en was het slotakkoord nog wel voor ADO Den Haag dat de 3-5 wist te maken.

Onder 13 (competitie)
ADO Den Haag JO13 - Excelsior Rotterdam JO13 1-2
Onder 13 is nipt onderuit gegaan in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Voor rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en wisten zowel de bezoekers als de thuisploeg eenmaal te scoren. In de tweede helft kwam de Rotterdamse formatie op 1-2 en dit bleek ook de eindstand.

Onder 12 (competitie)
ADO Den Haag JO12 - Barendrecht JO13 1-4
Onder 12 is wederom tegen een nederlaag aan gelopen. Thuis tegen Barendrecht kwam de Haagse formatie nog wel op voorsprong, maar voor rust werd de score nog omgebogen. De verhoudingen werden in de tweede helft nog meer duidelijk en konden de een jaar oudere bezoekers nog twee keer scoren. De eindstand was 1-4 in het voordeel van de koploper van de competitie Barendrecht.

Onder 11 (competitie)
AZ JO11 - ADO Den Haag JO11 3-1
ADO Den Haag O11 ging met ruime cijfers onderuit tegen AZ O11. Op bezoek in Wijdewormer verloor de Haagse ploeg met 17-3.

Onder 10 (competitie)
ADO Den Haag JO10 - Quick Steps JO11 3-3
ADO Den Haag O10 heeft de punten gedeeld met Quick Steps O11. 3-3 werd het op het grasveld op De Aftrap.

MEIDEN

Beloften (competitie)
AZ Vrouwen beloften - ADO Den Haag Vrouwen beloften 3-1
ADO Den Haag Vrouwen beloften hebben een nederlaag geleden tegen AZ Vrouwen beloften. De formatie van trainer Bianca Koppers nam al vroeg in de wedstrijd de leiding, maar moest twintig minuten later de gelijkmaker slikken. De stand leek zo te blijven, maar in de blessuretijd van de eerste helft wist AZ de stand op 2-1 te zetten. Na rust ging het Haagse beloftenteam hard op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg het diep in de tweede helft de deksel op de neus en werd het 3-1 voor de thuisploeg.

ADO Den Haag MO17 - KMD Vrouwen 1 15-0
ADO Den Haag MO17 gaat rustig door met winnen. Na de ruime zege van vorige week werd er afgelopen weekend weer een monsterscore neergezet. Thuis tegen KMD Vrouwen 1 won ADO Den Haag MO17 met maar liefst 15-0.

Die Haghe JO15 - ADO Den Haag MO16 5-0
ADO Den Haag MO16 heeft met 5-0 verloren van Die Haghe JO15.