Het was een weekend met wisselende resultaten voor onze jeugdteams. Zo gingen Onder 21 en Onder 18 onderuit, maar stonden daar mooie zeges tegenover van JO16, JO15, JO14, JO10 en MO16. In een spektakelstuk deelde onze jongens onder 17 jaar de punten met Ajax JO17. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Zaterdag 27 januari

Jongens

Onder 21 (competitie)
SC Heerenveen O21 - ADO Den Haag O21 2-0
ADO Den Haag O21 heeft voor de tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie verloren. Op bezoek bij SC Heerenveen werd het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Vanaf de start maakten de Friezen een goede indruk en hadden zij de meeste kansen op doelpunten. Nadat de Hagenaars al een paar keer weg waren gekomen, was het in de 37e minuut alsnog raak. Melle Joop Witteveen schoot een vrije trap in de rechter bovenhoek en zette daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Niet lang na rust verdubbelde de Heerenveense marge en vervolgens lukte het de Hagenaars niet om nog terug te komen. De eerste wedstrijd onder leiding van nieuwe trainer Ervin Lee eindigde zodoende in een nederlaag. Komend weekend speelt de Haagse jeugdformatie tegen NAC O21 op De Aftrap.

Opstelling ADO Den Haag O21: Azmi; Achemlal (67. Haas), Owusu, Payne, Tetik; Van Houwelingen (60. Brandt), Komljenovic (67. Gomes Landim), Gustina; El Hannoudi, Houwaart (60. George), Maasland (31. Hendriks)

Onder 18 (competitie)
SC Heerenveen O18 - ADO Den Haag O18 3-0
Net als Onder 21, ging ook onze Onder 18 ten onder in Heerenveen. De thuisploeg nam na een half uur de leiding, waarna het kort na rust 2-0 werd. Haagse pogingen om terug te komen in de wedstrijd mislukten en moesten de bezoekers in de slotfase ook de 3-0 verwerken. Het eerste duel in de voorjaarscompetitie resulteert in een nederlaag. Komend weekend gaat de Haagse formatie voor revanche, op eigen veld tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

Onder 17 (competitie)
ADO Den Haag JO17 - Ajax JO17 2-2
Een heerlijke voetbalmiddag tussen ADO Den Haag JO17 en Ajax JO17 is geresulteerd in een gelijkspel. Vanaf het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en hadden zowel de Hagenaars als de Amsterdammers al vroeg de score kunnen openen. Uiteindelijk viel het eerste doelpunt op slag van rust via Özder Özcan, die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Met vertrouwen ging Onder 17 de tweede helft in en verweerde het zich kranig tegen de bezoekende ploeg, die hard op zoek ging naar de gelijkmaker. Tot zo'n tien minuten voor het einde hield de Haagse defensie stand, maar toen werd het toch 1-1. Het werd zelfs nog erger, want in blessuretijd produceerde de Amsterdamse jeugdformatie ook nog de 1-2 en leken de drie punten naar de hoofdstad te gaan. Tim Danhof voorkwam dat door in de laatste seconden van de blessuretijd de 2-2 tegen de touwen te schieten. Na de nipte nederlaag tegen Feyenoord vorige week, pakt onze Onder 17 dus knap een punt tegen de leeftijdsgenoten van Ajax.

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag JO16 - FC Den Bosch JO16 1-0
ADO Den Haag jongens onder 16 jaar boekte een nipte zege op eigen veld tegen FC Den Bosch JO16. Aan beide zijdes deden zich meerdere kansen voor, maar het vizier stond zowel bij de thuis- als uitploeg nog niet op scherp. In de tweede helft was het ADO Den Haag dat de meeste aanspraak maakte op een driepunter en die kreeg het ook, in extremis weliswaar. Casey Cruz was met de enige goal van de wedstrijd uiteindelijk de matchwinner.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag JO15 - Sparta Rotterdam JO15 2-1
Onder 15 heeft de goede reeks voortgezet. Na de zeer knappe zege tegen PSV JO15 vorige week, rekende de ploeg van trainer Jorik van Adrichem nu af met de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. In de eerste helft wisten beide teams het net eenmaal te vinden en na wat wisselingen in de tweede helft kwam ADO Den Haag steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 2-1 en die voorsprong werd niet meer weggegeven.

Onder 14 (competitie)
FC Eindhoven JO14 - ADO Den Haag JO14 1-3
Net als in de eerste wedstrijd, wist ADO Den Haag JO14 ook het tweede competitieduel met 3-1 te winnen. Dit keer was FC Eindhoven de tegenstander in het Jan Louwers Stadion. Via Veselov kwamen de Hagenaars op 0-1, waarna de thuisploeg na rust gelijkmaakte. Via goals van Borst en Zuurmond werd het duel in Haags voordeel beslist en keerde de ploeg van hoofdtrainer Mark Wasmus met drie punten terug naar Den Haag.

Onder 13 (competitie)
Alphense Boys JO13 - ADO Den Haag JO13 2-2
Een stug Alphense Boys JO13 heeft ADO Den Haag JO13 van een overwinning afgehouden. De eerste mogelijkheden waren voor Alphense Boys, maar het Alphense offensief leidde niet tot de openingstreffer. Na een gemiste één-op-één was het een paar minuten later toch raak voor de Hagenaars. Op slag van rust maakten de Alphenaren gelijk en was het op basis van de kansenverhoudingen niet onverdiend. De thuisploeg ging de tweede helft goed van start en kwam het al snel op een 2-1 voorsprong. De bezoekers namen vervolgens het initiatief en uiteindelijk resulteerde het in de gelijkmaker.

Onder 12 en Onder 11 hebben een onderlinge wedstrijd gespeeld

Onder 10 (competitie)
ADO Den Haag JO10 - Quick JO11 7-2
Het jongste jeugdteam van ADO Den Haag heeft een mooie overwinning geboekt op Quick JO11. Het betekende de tweede overwinning op rij voor de Hagenaars en zijn ze nog foutloos in de voorjaarscompetitie.

Meiden

Beloften vrouwen
Ajax Vrouwen beloften - ADO Den Haag Vrouwen beloften 3-3
Een superspannend duel tussen de beloften van Ajax Vrouwen en ADO Den Haag Vrouwen heeft geen winnaar opgeleverd. De Haagse meiden begonnen niet goed aan het duel en stond het binnen no time 2-0 voor de Amsterdammers. De Hagenaars kwamen echter sterk terug en nog voor de pauze was de voorsprong ongedaan gemaakt door doelpunten van Cato Pijnacker Hordijk en Iris Remmers. De hoofdstedelingen namen in de tweede helft weer de leiding en leken de bezoekers met lege handen terug te keren naar Den Haag. Gelukkig was het Iris Remmers die met haar tweede doelpunt van de dag in de ultieme slotfase een punt veiligstelde.

Onder 17
Vrij

RKDEO JO15-2 - ADO Den Haag MO16 1-2
ADO Den Haag MO16 is met drie punten teruggekeerd naar Den Haag na de uitwedstrijd tegen RKDEO JO15 uit Nootdorp. Het werd 1-2 in het voordeel van de Hagenaars.