Nieuws & Verslagen

Nieuws

 jo14 internationaal2

ADO Den Haag jongens onder 14 jaar heeft afgelopen week een fantastische prestatie geleverd door een internationaal toernooi te winnen! 

Om 10:00 uur begon de poulefase voor de ploeg van trainer Mark Wasmus. De eerste poulewedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Best Vooruit. In het tweede duel won ADO Den Haag van Helmond Sport met 2-1. Beide Haagse doelpunten kwamen op naam van Sem Kaan. De laatse poulewedstrijd was tegen SK Beveren en was een gelijkspel voldoende om door te gaan. Dat gelijkspel werd gelukkig behaald en eindigde het duel tegen de Belgische jeugdploeg in 1-1. Sem Kaan scoorde op aangeven van Jimmy Zuurmond en daarna waren er nog zat kansen om de overwinning veilig te stellen, maar gebeurde dit helaas niet.

jo14 internationaal4

De kwartfinale was een wedstrijd tegen KVC Westerlo waarin ADO Den Haag een maatje te groot was. Door goed voetbal en het uitstekend uitspelen van de aanvallen werd het een 3-0 overwinning zonder ook maar één kans weg te geven door een ijzersterke defensie en doelman. Doelpuntenmakers waren Alex Veselov (assist Jimmy Zuurmond), Jimmy Zuurmond vanaf 11 meter, en Attila Verbeek (assist Elia Latilla).

De halve finale was tegen FC Volendam. Wederom werd er achterin niks weggegeven en het betere van het spel leidde ertoe dat ADO die wedstrijd met 1-0 wist te winnen door een goal van Elia Latilla. Een zeer terechte plek in de finale was daarmee een feit.

jo14 internationaal1

Titelfavoriet Standard Luik was in de grote finale de tegenstander. Een ploeg met veel goede technische spelers, maar ook fysiek een sterkere ploeg. ADO Den Haag liet zich echter met veel strijd, passie, Haagse bluf en goed positiespel van een erg sterke kant zien in de finale. De schitterende beslissende 1-0 van Jimmy Zuurmond op aangeven van Berat Cakmak zorgde voor de zege en daarmee een zeer verdiende toernooiwinst. 

Waar de groepsfase nog wat wennen was, groeide de ploeg in het toernooi op basis van goed voetbal, mooie doelpunten, maar vooral enorm veel strijd als team. 

jo14 internationaal3

Deel dit item