Nieuws

aftrap3

Het was een goed weekend voor onze jeugdteams. O21 is afgelopen weekend gepromoveerd na de 1-0 zege tegen sc Heerenveen O21. O18 heeft zich veilig gespeeld door te winnen van directe concurrent sc Heerenveen O18. Onze JO17 heeft de eerste nederlaag aan kampioen PSV JO17 uitgedeeld. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Jongens

Onder 21 (competitie)
ADO Den Haag O21 - sc Heerenveen O21 1-0
Voor ADO Den Haag O21 was het van tevoren duidelijk dat een zege voldoende zou zijn om te promoveren. Een vroeg doelpunt van Enoch George was precies de start waar de ploeg van trainer Ervin Lee op had gehoopt. Graag hadden de Hagenaars die voorsprong snel verdubbeld, maar de stugge ploeg uit Friesland werkte daar niet aan mee. De Friezen stonden goed georganiseerd en dus was het voor de thuisploeg moeilijk door de defensie heen te breken. Tien minuten voor rust kreeg Heerenveen zelfs een aardige kans op de gelijkmaker, nadat Faber profiteerde van miscommunicatie in de Haagse defensie. De speler van Heerenveen schoot van net buiten het strafschopgebied over het lege doel. In de tweede helft waren er niet veel kansen te noteren, maar dat deed niks af aan de spanning. De thuisploeg hield de boel achterin goed dicht, ook in de hete slotfase waarbij er nog een rode kaart viel aan Haagse kant, en dus bleven de drie punten in Den Haag. De promotie werd met een klein feestje gevierd op het hoofdveld van De Aftrap. Op zaterdag 1 juni kan ADO Den Haag O21 ook nog kampioen worden. Dan speelt de Haagse jeugdformatie om 15:00 uur uit tegen NAC O21, een confrontatie met de directe concurrent voor de titel.

Opstelling ADO Den Haag O21: Azmi; Heesen, Owusu, Boakye, Brandt; Van Houwelingen (49. Noordhoek), Gustina, Komljenovic; El Hannoudi (46. Hendriks), George (78. Dijkhuizen), Struick (90. Does)

Onder 18 (competitie)
ADO Den Haag O18 - sc Heerenveen O18 3-2
Voor ADO Den Haag O18 stond een cruciaal duel tegen sc Heerenveen O18 op het programma. De ploeg van trainer Frans Danen stond voor aanvang van de wedstrijd in de gevarenzone en zou zich bij een zege definitief veilig spelen. De Heerenveense jeugdploeg had net zo hard een zege nodig en dus was de vreugde aan Friese kant groot toen de 0-1 viel na negen minuten spelen. De Hagenaars bogen de achterstand voor rust nog helemaal om via goals van Cheveyo Mul (2x) en Andrew Imade. Met veel vertrouwen ging de Haagse formatie de tweede helft tegemoet en bleef de redelijk veilige marge van twee doelpunten lang staan. Echter maakte Heerenveen twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer wat de spanning weer volledig terugbracht. Met man en macht verdedigde de Haagse ploeg hun doel om de cruciale zege veilig te stellen. Na een spannende slotfase lukte dat en dus was de opluchting groot aan Haagse zijde. Onze O18 handhaaft zich zodoende in Divisie 2A en sluit op 1 juni het seizoen af tegen Sparta Rotterdam O18, dat nog speelt om promotie.

Onder 17 (competitie)
ADO Den Haag JO17 - PSV JO17 4-1
ADO Den Haag JO17 heeft de competitie in stijl afgesloten. Op eigen veld werd met overtuigende cijfers afgerekend met kampioen PSV JO17, die daarmee zijn eerste nederlaag van dit voorjaarsseizoen leed. De Hagenaars startten uitstekend aan de wedstrijd en kwamen na een half uur aan de leiding door een doelpunt van Dani van Loenen. Even later verdubbelde Clydel Kigongo, die afgelopen week zijn eerste contract tekende, de voorsprong. Özcan maakte er tien minuten na rust zelfs 3-0 van en dus leek het duel in Haags voordeel beslist. Een kwartier later wisten de Eindhovense bezoekers ook het net te vinden, maar het slotakkoord was voor ADO Den Haag. Opnieuw was het topschutter Özder Özcan die scoorde en daarmee de 4-1 eindstand op het scorebord zette. Na deze mooie afsluiting van de competitie gaat nu de volledige focus op komende zaterdag. Dan staat de bekerfinale tegen Ajax JO17 om 12:00 uur op Sportpark De Toekomst op het programma.

Onder 16 (competitie)
FC Den Bosch JO16 - ADO Den Haag JO16 4-1
ADO Den Haag JO16 had het vooral in de eerste helft moeilijk op bezoek bij FC Den Bosch JO16 en deed een matige start de Hagenaars de das om. Na 23 minuten spelen stonden de gastheren al met 3-0 voor. Uiteindelijk zou het duel in 4-1 eindigen in het voordeel van de thuisploeg. Op zaterdag 1 juni wacht onze JO16 nog een competitiewedstrijd, tegen Vitesse JO16.

Onder 15 (competitie)
Sparta Rotterdam JO15 - ADO Den Haag JO15
ADO Den Haag JO15 heeft niet kunnen winnen van hekkensluiter Sparta Rotterdam JO15. De Spartanen kenden een goede eerste helft en wisten twee keer toe te slaan. Toen het na rust al snel 3-0 werd, leek het duel gespeeld. Twee snelle Haagse goals achter elkaar bracht daar verandering in en ging de hoop op een resultaat weer leven. De Haagse formatie gooide er een slotoffensief uit, maar tevergeefs. De punten bleven in Rotterdam en dus wacht onze JO15 nog een competitieduel. Deze vindt plaats op zaterdag 1 juni tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord.

Onder 14 (competitie)
ADO Den Haag JO14 - FC Eindhoven JO14 2-1
Onze JO14 heeft de tweede plaats veiliggesteld door FC Eindhoven JO14 op eigen bodem met 2-1 te verslaan. De Hagenaars kwamen al snel op een 1-0 voorsprong, maar de ploeg uit Eindhoven kwam een kwartier later langszij. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar duurde het even voor er werd gescoord. Sem Kaan was in de 60e minuut de gelukkige en schoot hij de winnende binnen.

Onder 13 (competitie)
ADO Den Haag JO13 - Alphense Boys JO13 2-4
ADO Den Haag JO13 is onderuit gegaan tegen Alphense Boys JO13. De gasten uit Alphen aan den Rijn streden om lijfsbehoud en hadden een zege nodig om zich te handhaven op het hoogste niveau. De Hagenaars daarentegen wisten al waar ze aan toe waren. De Alphenaren waren afgelopen zaterdag net iets beter en wonnen met 2-4 van onze JO13. Daarmee komen ADO Den Haag JO13 en Alphense Boys JO13 gelijk in het aantal punten, maar heeft de Haagse jeugdploeg nog altijd een beter doelsaldo.

Onder 12 (competitie)
ADO Den Haag JO12 - Sparta AV JO13 2-1
In de laatste speelronde van de voorjaarscompetitie heeft onze JO12 kampioen Sparta AV JO13 verslagen. Het werd 2-1 in het voordeel van de ploeg van trainer Kees Brouwers en daarmee eindigt het team op een knappe vierde plaats in Divisie 3B.

ADO Den Haag MO17 - Die Haghe Vrouwen 1 7-0
ADO Den Haag MO17 gaat met een goed gevoel de vakantie in. Op eigen veld wonnen de Haagse meiden met maar liefst 7-0 van het eerste vrouwenelftal van Die Haghe. Onze MO17 won maar liefst vijftien van de zestien competitiewedstrijden en is daarmee met groot overmacht kampioen geworden.