Nieuws

2024 05 25 Ajax O17 ADO Den Haag 0049

Het is ADO Den Haag JO17 helaas niet gelukt de bekerfinale te winnen tegen Ajax JO17. Op Sportpark De Toekomst kenden de Hagenaars een miserabele eerste helft waarbij de Amsterdammers vier keer het net wisten te vinden. Na rust herpakte de Haagse formatie zich en kwam het terug tot 4-3. Het weer hierna verslechterde en de score ook voor de bezoekers. Uiteindelijk zou het duel in 6-3 eindigen en ging de beker naar de thuisploeg.

2024 05 25 Ajax O17 ADO Den Haag 0010

Met vertrouwen kwam ADO Den Haag JO17 naar Amsterdam, want in de voorjaarscompetitie was de ploeg van trainer Gerard van Ruitenburg ongeslagen gebleven (4-2 winst, 2-2 gelijkspel) tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. De ploeg van trainer Michael Lamey is echter een zeer sterk team dat dit jaar ook de Future Cup, een internationaal toernooi met teams als PSG en Manchester City, won. De thuisploeg begon dan ook ijzersterk aan het duel en had in de beginfase veel balbezit. Dit resulteerde in de achtste minuut al in de openingstreffer. Steur bediende Ünüvar met een diepe bal, waarna de Amsterdamse spits doelman Sam Verheggen omspeelde en in het open doel raak schoot. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de gastheren en opnieuw was het Ünüvar die het net wist te vinden.

2024 05 25 Ajax O17 ADO Den Haag 0071

Ajax bleef de betere ploeg in de eerste helft en kregen vele kansen. Rayana Bounida, speler van Onder 18, schoot met een knap schot van afstand de bal voor de derde keer achter Verheggen. Drie minuten later tekende Van der Lans voor de vierde Amsterdamse treffer en leek het duel in de eerste helft al in Amsterdams voordeel beslist.

Niets bleek minder waar, want na rust ging de Haagse motor draaien. Wat daarbij hielp is dat Dani van Loenen al vroeg in de tweede helft de 4-1 maakte. Vijf minuten later rondde topscorer Özcan een mooie Haagse aanval van dichtbij af en met een stand van 4-2 was er nog van alles mogelijk. Zeker toen Bram Wesseling met nog een half uur te spelen een prachtige assist van Özcan afrondde. Kort hierna leek Clydel Kigongo zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten met een fantastisch afstandsschot die in de rechter bovenhoek leek te belanden, maar doelman El Hani tikte met een geweldige redding de bal uit de hoek.

2024 05 25 Ajax O17 ADO Den Haag 0072

Terwij het weerbeeld veranderde, het ging keihard regenen, was het ook het spelbeeld dat kantelde. De Amsterdamse jeugdploeg kwam namelijk in de 74e minuut op 5-3 door een doelpunt van Bounida. Een harde tik voor de bezoekende ploeg. De Haagse jeugdploeg was niet meer bij machte om het tij opnieuw te keren en toen Wesseling vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart ontving moest onze JO17 ook nog met tien man verder. In blessuretijd bracht Messori de eindstand op het bord: 6-3. Ondanks de uitslag kan ADO Den Haag JO17 terugkijken op een prachtig seizoen.

Fotografie: Bastiaan Heus