Nieuws

Onder21 kampioenen

ADO Den Haag O21 vocht zich tegen NAC O21 in de tweede helft terug van een 2-0 achterstand tot 2-2 en pakte daarmee de titel van Divisie 2A. Verder was er een ruime zege van onze O18 tegen Sparta Rotterdam O18 en won JO14 in een doelpuntenspektakel met 3-4 bij Roda JC Kerkrade JO14. De rest van de uitslagen vind je hieronder.

Jongens

Onder 21 (competitie)
NAC Breda O21 - ADO Den Haag O21 2-2
ADO Den Haag onder 21 heeft het kampioenschap in de wacht gesleept. De Hagenaars hadden aan een gelijkspel genoeg om de titel van Divisie 2A te pakken. Door een aantal blessuregevallen en een schorsing van sterkhouder Komljenovic was de Haagse formatie niet op volle sterkte. In de eerste helft waren beide ploegen gewaagd aan elkaar, maar kwam de thuisploeg door een persoonlijke fout bij de bezoekers op voorsprong. De Hagenaars gingen na de tegentreffer meteen op zoek naar de gelijkmaker en volgden een aantal goede kansen. Nadat deze niet werden benut viel het doelpunt aan de andere kant wel. Lars Mol schoot vanaf randje zestien raak en zette zijn ploeg op 2-0 en dus was NAC O21 virtueel de kampioen. De ploeg van trainer Ervin Lee wist wat het te doen stond in de tweede helft: minimaal twee doelpunten maken en niks tegen krijgen. Het tweede bedrijf was nog maar zes minuten op weg en toen had ADO Den Haag O21 al de aansluitingstreffer te pakken dankzij een laag schot van Jaydavon Haas. De Haagse formatie ging hierna door met aanvallen, maar het duurde even voor de gelijkmaker viel. Twintig minuten voor tijd gaf George een goede voorzet en deed Haas het laatste zetje: 2-2. NAC moest een paar minuten later met tien man verder aangezien Sloots zijn tweede gele kaart ontving. In de resterende speeltijd kwamen de Hagenaars amper in de problemen en was het kampioenschap dus een feit. Een fantastische prestatie van spelers en staf. Gefeliciteerd, mannen!

Opstelling ADO Den Haag O21: Azmi; Does, Payne (46. Noordhoek (82. Miardjo)), Heesen (C), Özen; Gustina, Brandt, Haas; Dijkhuizen (82. El Hannoudi), George, Maasland (58. Hendriks)

Onder 18 (competitie)
Sparta Rotterdam O18 - ADO Den Haag O18 0-3
In een wedstrijd om des keizers baard heeft ADO Den Haag O18 overtuigend Sparta Rotterdam O18 aan de kant gezet. Halverwege de eerste helft had de ploeg van trainer Frans Danen al een 0-2 voorsprong op zak door goals van Giovanny Simas Jesus de Pina en Cheveyo Mul. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer en werden de bezoekers wat meer naar achteren gedreven. Door een goed uitgevoerde counter kwam onze O18 tien minuten voor tijd echter op 0-3 en dus was het duel beslist. De Hagenaars eindigen op de vierde plaats in Divisie 2A.

Onder 17
Vrij

Onder 16 (competitie)
ADO Den Haag JO16 - Vitesse JO16 1-3
ADO Den Haag JO16 begon goed aan het treffen met Vitesse JO16. Mohammed Bouarfa opende namelijk na een kwartier spelen de score en hield de Haagse formatie dit vast tot aan de rust. In de tweede helft kwamen de Vitessenaren meer in het stuk voor en was het Mohamed Hassan Abdellah die met drie goals de score omboog. Vitesse won het duel uiteindelijk met 1-3. Onze JO16 is op een vijfde plaats geëindigd in Divisie 2A.

Onder 15 (competitie)
ADO Den Haag JO15 - Feyenoord JO15 1-4
Voor ADO Den Haag JO15 stond op de laatste speelronde het duel tegen Feyenoord JO15 op het programma. De Rotterdammers bleken een maatje te groot voor onze jongens onder 15 jaar. Na een 0-2 ruststand ging Feyenoord JO15 in de tweede helft door met scoren en maakte de bezoekende formatie nog twee doelpunten. Murad Dashajev redde de Haagse eer door in de 72e minuut de enige treffer namens de thuisploeg te maken. De Hagenaars eindigen op een zevende plaats, daar bracht het laatste competitieduel geen verandering in.

Onder 14 (competitie)
Roda JC Kerkrade JO14 - ADO Den Haag JO14 3-4
ADO Den Haag JO14 heeft in een spectaculair potje Roda JC Kerkrade JO14 verslagen. De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong, maar maakte Atilla Verbeek namens de bezoekers al snel gelijk. Snijders bracht de geel-zwarten vervolgens opnieuw aan de leiding. Voor rust kwam ADO Den Haag opnieuw langszij via Kick de Vries. In de tweede helft pakten de Hagenaars voor het eerst de voorsprong door een doelpunt van Elia Latilla. Verbeek schoot een kwartier later zijn tweede treffer binnen en breidde hij de Haagse positieve marge uit naar twee goals. De ploeg uit Kerkrade scoorde hierna nog eenmaal en dus volgde een spannend slot. Hierin hield de ploeg van trainer Mark Wasmus stand en zo won onze JO14 voor de zesde keer op rij in de competitie.

Onder 13 (competitie)
AZ JO13 - ADO Den Haag JO13 2-1
Een nipte nederlaag voor onze JO13 in het uitduel tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De Haagse jeugdploeg was van tevoren al zeker van handhaving, terwijl AZ JO13 al eerder kampioen was geworden. Op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer openden de Alkmaarders via Van Thiel de score na slechts twee minuten spelen. Niet veel later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Vlak voor rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong en slaagde de kampioen de 2-1 stand vast te houden tot het eindsignaal klonk.