Nieuws

Onder21 kampioenen

ADO Den Haag onder 21 heeft het kampioenschap in de wacht gesleept. De Hagenaars hadden aan een 2-2 gelijkspel tegen NAC O21 genoeg om de titel van Divisie 2A te pakken.

Door een aantal blessuregevallen en een schorsing van sterkhouder Komljenovic was de Haagse formatie niet op volle sterkte. In de eerste helft waren beide ploegen gewaagd aan elkaar, maar kwam de thuisploeg door een persoonlijke fout bij de bezoekers op voorsprong. De Hagenaars gingen na de tegentreffer meteen op zoek naar de gelijkmaker en volgden een aantal goede kansen. Nadat deze niet werden benut viel het doelpunt aan de andere kant wel. Lars Mol schoot vanaf randje zestien raak en zette zijn ploeg op 2-0 en dus was NAC O21 virtueel de kampioen.

De ploeg van trainer Ervin Lee wist wat het te doen stond in de tweede helft: minimaal twee doelpunten maken en niks tegen krijgen. Het tweede bedrijf was nog maar zes minuten op weg en toen had ADO Den Haag O21 al de aansluitingstreffer te pakken dankzij een laag schot van Jaydavon Haas. De Haagse formatie ging hierna door met aanvallen, maar het duurde even voor de gelijkmaker viel. Twintig minuten voor tijd gaf George een goede voorzet en deed Haas het laatste zetje: 2-2. NAC moest een paar minuten later met tien man verder aangezien Sloots zijn tweede gele kaart ontving. In de resterende speeltijd kwamen de Hagenaars amper in de problemen en was het kampioenschap dus een feit. Een fantastische prestatie van spelers en staf. Gefeliciteerd, mannen!

Opstelling ADO Den Haag O21: Azmi; Does, Payne (46. Noordhoek (82. Miardjo)), Heesen (C), Özen; Gustina, Brandt, Haas; Dijkhuizen (82. El Hannoudi), George, Maasland (58. Hendriks)