Nieuws & Verslagen

Nieuws

aftrap4

Seizoen 2023-2024 zit er definitief op voor alle jeugdteams van ADO Den Haag. Daarom is het tijd om de balans op te maken en te zien hoe het onze talenten afgelopen seizoen verging.

JONGENS

Onder 21

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Divisie 1): 7e plaats
Voorjaarscompetitie (Divisie 2): 1e plaats
Beker: 1/8e finale
Komend seizoen actief in: Divisie 1

ADO Den Haag onder 21 kende een moeizaam begin van de najaarscompetitie. Van de eerste vier wedstrijden won de Haagse jeugdploeg maar één duel. Hierna de ploeg van toenmalig trainer Giovanni Franken een betere periode waarin het vier duels op rij ongeslagen bleef. Hierna ging het telkens in de slotfase mis waardoor de Hagenaars belangrijke punten misliepen. Uiteindelijk degradeerde Onder 21 na een 3-2 nederlaag tegen FC Volendam in de laatste speelronde, waar het aan een punt genoeg had om te handhaven. Aan het begin van de voorjaarscompetitie nam trainer Ervin Lee het roer over. Zijn eerste wedstrijd trok hij aan het kortste eind met een 2-0 nederlaag bij Heerenveen, maar hierna werd de stijgende lijn ingezet in Divisie 2A. Maar liefst negen wedstrijden op rij wist het vlaggenschip van de jeugdafdeling ongeslagen te blijven waardoor het in het thuisduel tegen FC Volendam O21 kon promoveren. Deze kans werd niet gegrepen, maar het in volgende treffen tegen sc Heerenveen O21 wel. Een 1-0 zege was genoeg om promotie, en dus een snelle terugkeer, naar het hoogste niveau te bewerkstelligen. Hierna pakten de geel-groenen ook nog het kampioenschap door van een 2-0 achterstand terug te komen op 2-2 tegen concurrent NAC O21. Een prachtige prestatie van spelers en staf! Komend seizoen zal O21 dus wederom de najaarscompetitie starten op het hoogste niveau.

Onder 18

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Divisie 1): 8e plaats
Voorjaarscompetitie (Divisie 2): 4e plaats
Beker: eerste ronde
Komend seizoen actief in: Divisie 2

Vanaf het begin van de najaarscompetitie was het duidelijk dat onze O18 een lastig eerste half jaar tegemoet ging. Uit de eerste twaalf duels pakte de Haagse formatie slechts één punt en dus was degradatie onafwendbaar. Een ruime zege tegen Vitesse O18 en een punt tegen PSV O18 brachten daar geen verandering in. Ook in de tweede helft van het jaar kende O18 een moeizaam begin op een treetje lager. In de tweede helft van de voorjaarscompetitie pakte ADO Den Haag onder 18 de draad echter op. De uitwedstrijd tegen latere kampioen FC Twente/Heracles Academie O18 werd met 1-2 gewonnen, waarna vervolgens ook PEC Zwolle O18 aan de kant werd gezet. Hierna volgde weer even een mindere serie, maar in het slot van het seizoen wist O18 de laatste drie duels te winnen en daarmee een nieuwe degradatie te voorkomen. Uiteindelijk eindigde de formatie van trainer Frans Danen op een keurige vierde plaats in Divisie 2A.

Onder 17

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Divisie 2): 1e plaats
Voorjaarscompetitie (Divisie 1): 5e plaats
Beker: verliezend finalist
Komend seizoen actief in: Divisie 1

Voor Onder 17 was het een fantastisch seizoen. In de najaarscompetitie werd de ploeg onder leiding van trainer Ervin Lee kampioen met 32 punten uit veertien duels. Daarnaast was onze O17 ook nog steeds actief in de beker. Het eerste duel van het nieuwe jaar betrof de 1/8e finales van de beker thuis tegen PSV JO17. ADO Den Haag JO17 boekte een fantastische 3-1 zege en mocht zich zodoende kwartfinalist noemen. Daarnaast deed de Haagse formatie het ook naar behoren in de competitie. De Hagenaars bleven ongeslagen tegen Ajax JO17 door te winnen en gelijk te spelen tegen de Amsterdammers en ook PEC Zwolle JO17 met maar liefst 0-5 aan de kant gezet. Dankzij de prima resultaten in de competitie was het al vrij snel duidelijk dat de ploeg zou handhaven op het hoogste niveau. Belangrijker was misschien wel het bekertoernooi. Na een 2-6 overwinning tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam in de kwartfinale van de beker plaatste ADO JO17 zich voor de halve finale waarin het sterke AZ JO17 de tegenstander zou zijn. In de competitie wisten de Hagenaars niet te winnen van AZ JO17 dus het zou een taaie kluif worden. In de halve finale waren beide teams gewaagd aan elkaar, maar toch liep AZ JO17 in de tweede helft uit tot 1-3 en leek de thuisploeg te gaan stranden in de halve finale. Niets was minder waar, in een krankzinnige slotfase vielen er twee Haagse treffers en zou ADO Den Haag JO17 via strafschoppen alsnog aan het langste eind trekken. In de finale moest het team van trainer Gerard van Ruitenberg het opnemen tegen Ajax op De Toekomst. Het begin was volledig voor de thuisploeg en wat volgde was een dramatische eerste helft voor de Hagenaars met een 4-0 ruststand als resultaat. ADO Den Haag gaf zich echter niet gewonnen en op basis van strijd, passie en Haagse Bluf kwam het na rust terug tot 4-3, waarna Kigongo de 4-4 op zijn schoen had. Een uitstekende redding van de Amsterdamse goalie voorkwam de gelijkmaker en dit bleek een belangrijk moment. De thuisploeg ging hierna weer beter spelen en waren de Haagse krachten moegestreden. Het duel zou uiteindelijk in 6-3 eindigen, maar desondanks kijkt JO17 terug op een gedenkwaardig seizoen.

Onder 16

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Divisie 2): 3e plaats
Voorjaarscompetitie (Divisie 2): 5e plaats
Beker: 1/8e finale
Komend seizoen actief in: Divisie 2

Onder 16 kende een degelijk seizoen. In de najaarscompetitie leek de Haagse ploeg lange tijd in de race voor promotie, maar in de laatste vier wedstrijden pakten de Hagenaars te weinig punten om in aanmerking te komen voor de eerste twee plekken. Het nieuwe jaar werd begonnen met een bekerwedstrijd in de achtste finales tegen sc Heerenveen JO16. De Friezen bleken te sterk en wonnen met 4-1. De focus kon dus volledig op de voorjaarscompetitie. Deze startten de Hagenaars best wel goed. Van de eerste vier duels stapte JO16 drie keer als winnaar van het veld. Hierna volgde een mindere periode en daarmee vervlogen de promotiekansen al snel voor de Haagse formatie. Desondanks speelde JO16 een aantal sterke wedstrijden, zoals het thuisduel tegen FC Groningen JO16 dat met 6-0 werd gewonnen.

Onder 15

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Divisie 2): 2e plaats
Voorjaarscompetitie (Divisie 1): 7e plaats
Beker: halve finale
Komend seizoen actief in: Divisie 2

Het was een seizoen met twee gezichten voor onze jongens onder 15 jaar. De najaarscompetitie liep uitstekend voor de formatie van trainer Jorik van Adrichem. JO15 pakte veel punten in de eerste fase en deed daardoor serieus mee om promotie. Echter aasden Go Ahead Eagles JO15 en Vitesse JO15 ook de promotieplekken dus een spannend uiteinde volgde. Door een serie van vier gewonnen duels achter elkaar verschafte ADO zich een uitstekende positie en nestelde het zich in de top twee, wat recht geeft op promotie. Deze plek raakten de Hagenaars niet meer kwijt en dus was het feest na de gewonnen wedstrijd tegen FC Volendam JO15 in december. Een week later liet JO15 nog wel de kans op het kampioenschap liggen, maar promotie was gelukkig al een feit. Ondertussen deed Haagse jeugdploeg het uitstekend in de beker. Na drie knappe zeges stonden de Hagenaars in de kwartfinale. Hierin waren de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam de tegenstander. Onze JO15 bleek de betere ploeg die middag en won met 4-2 waardoor een plek in de halve finale bereikt was. FC Utrecht JO15 was de opponent in de halve finale, een lastige ploeg om tegen te spelen. In de halve finale kwamen de Hagenaars na twaalf minuten op voorsprong, maar boog de bezoekende ploeg de score om en strandde ADO in de halve finale. Tegelijkertijd was onze JO15 ook aan het strijden om lijfsbehoud op het hoogste niveau. Dit bleek echter een te grote uitdaging en dus komt JO15 na de zomer op het een na hoogste niveau uit.

Onder 14

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Divisie 1): 3e plaats
Voorjaarscompetitie (Divisie 2): 2e plaats
Beker: 1/8e finale
Komend seizoen actief in: Divisie 2

JO14 was één van de meest constante ploegen dit seizoen. De ploeg deed zowel in de najaars- als voorjaarscompetitie bovenin mee. In het eerste half jaar werd de Haagse ploeg derde achter de leeftijdsgenoten van NAC en PSV. Hierdoor kwam JO14 na de winterstop wederom uit op het één na hoogste niveau van Nederland. De grootste concurrent bleek Excelsior JO14, dat voor de winter nog een plaats onder de Hagenaars eindigde. Bij deze leeftijdsklasse promoveert alleen de kampioen. Excelsior Rotterdam JO14 was vanaf de start zeer dominant en won de eerste elf wedstrijden, waaronder twee keer van ADO Den Haag JO14. Duidelijk was dat onze JO14 het verschil niet meer goed zou maken met de ploeg uit Kralingen. En dat terwijl de ploeg van trainer Mark Wasmus een uitstekend seizoen speelde. Uit veertien wedstrijden wonnen de Haagse talenten tien duels en was het de terechte nummer twee uiteindelijk.

Onder 13

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Divisie 1): 5e plaats
Voorjaarscompetitie (Divisie 1): 6e plaats
Beker: eerste ronde
Komend seizoen actief in: Divisie 1

ADO Den Haag onder 13 wist zich dit seizoen heel knap te handhaven op het hoogste niveau in zowel de najaars- als voorjaarscompetitie. Een van de hoogtepunten was een 6-0 thuiszege op Feyenoord JO13 in de najaarscompetitie en ook de 1-2 overwinning op bezoek bij kampioen PSV JO13 was zeer knap.

Onder 12

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Divisie 2): 8e plaats
Voorjaarscompetitie (Divisie 3): 4e plaats
Beker: eerste ronde
Komend seizoen actief in: Divisie 3

Onder 12 trof in de na- en voorjaarscompetitie veel oudere teams. Dat was een flinke test voor de Haagse formatie. In de najaarscompetitie eindigde JO12 op de laatste plaats. Na de winterstop ging het beter en was het al snel duidelijk dat de ploeg van trainer Kees Brouwers meer had in te brengen. Een prima vierde plaats is een prestatie om trots op te zijn.

Van Onder 11 en 10 worden de standen en uitslagen niet bijgehouden.

MEIDEN

Jong ADO Den Haag Vrouwen

Eindklasseringen:
Najaarscompetitie (Vrouwen Eerste Divisie): 4e plaats
Voorjaarscompetitie (Vrouwen Eerste Divisie): 3e plaats
Komend seizoen actief in: Vrouwen Eerste Divisie

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft wederom laten zien zich goed te kunnen meten met de topteams. In de Vrouwen Eerste Divisie voor vrouwenteams eindigde de Haagse talentenploeg op een vierde plaats in de najaarscompetitie en na de winterstop eindigde Jong ADO Den Haag Vrouwen op een keurige derde plek boven Jong FC Twente Vrouwen, Jong FC Utrecht Vrouwen en Jong Feyenoord Vrouwen.

ADO Den Haag MO17

Eindklasseringen:
3e klasse: kampioen
Komend seizoen actief in: n.n.b.

ADO Den Haag MO17 werd dit seizoen met overmacht kampioen van de 3e klasse. De Haagse meidenploeg verloor geen enkele competitiewedstrijd en eindigde met een positief doelsaldo van 110 dik bovenaan en mocht zich zodoende de terechte kampioen noemen.

ADO Den Haag MO16

Eindklasseringen:
1e klasse: 9e plaats
Komend seizoen actief in: n.n.b.

ADO Den Haag MO16 zat in een sterk bezette 1e klasse met enkel jongens teams. De meiden hielden de Haagse eer echter hoog en speelden veel goede wedstrijden. Een negende plaats in een competitie van twaalf was de eindpositie voor de Haagse talenten.

 

Deel dit item