Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Nieuws

Delano Ladan werd gisteravond pas toegevoegd aan de selectie van Nationaal onder 17, maar kreeg vandaag meteen speelminuten van bondscoach Kees van Wonderen in de wedstrijd tegen Belgie. in de 67e minuut viel Delano Ladan in bij Nationaal onder 17 dat de wedstrijd tegen de Belgen met 2-0 won. Hieronder het verslag van de website onsoranje:

Oranje onder 17 is uitstekend begonnen aan het Elitetoernooi in eigen land. Op het veld van UDI'19 in Uden werd België met 2-0 verslagen door twee goals van Thomas Buitink. En op die overwinning was niets af te dingen, zo vond KNVB-coach Kees van Wonderen. "We hebben het prima gedaan."

Onder 17 begon tamelijk onrustig aan het eerste duel van het Elitetoernooi en had geluk dat de scheidsrechter na vijf minuten niets zag in een duikeling van de Belg Ikoma-Loïs Openda. Na een minuut of tien kreeg de thuisploeg de zenuwen wat beter onder controle, begon het wat beter te combineren, maar mocht het doelman Jasper Schendelaar danken dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Met een katachtige reflex keerde de goalie een knalharde poeier van dichtbij van Othman Boussaid. "Een geweldige redding van Jasper", genoot ook Van Wonderen.

Voorsprong voor Oranje

Vlak daarna leek Oranje voor het eerst van zich af te kunnen bijten, maar Daishawn Redan speelde de bal in kansrijke positie te ver voor zich uit waardoor de mogelijkheid verloren ging. Na 25 minuten nam de thuisploeg alsnog de leiding. Mohamed Mallahi slingerde de bal voor vanaf de linkerkant en zag tot zijn genoegen dat Thomas Buitink de voorzet op waarde schatte en de 1-0 binnen tikte.

Kort daarna was het weer de beurt aan België. Ewoud Plentinckx nam het doel van Schendelaar onder vuur vanaf een metertje of twintig, maar weer was de doelman goed bij de les. Aan de andere kant had Redan vervolgens twee uitstekende mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar de nummer 10 van Onder 17 moest eerst zijn meerdere erkennen in keeper Arno Valkenaers, terwijl zijn tweede poging vlak langs de verkeerde kant van de paal vloog. Op slag van rust kwam Oranje alsnog bijna op 2-0, maar de slimme vrije trap van captain Achraf el Bouchataoui vloog nipt over de lat.

Nu wel raak

In de tweede helft trok Onder 17 de lijn van het laatste stuk in de eerste helft door en dit keer was de eerste beste kans wel raak. Weer was Buitink het goudhaantje. Het bleek een tik die de gasten niet meer te boven kwamen. Nederland domineerde in het tweede bedrijf, voetbalde zich vrij gemakkelijk onder de druk van de Belgen uit en had diverse mogelijkheden om de score uit te breiden.

Zo was Redan na een minuut of zeventig wederom dicht bij een doelpunt, maar de aanvallende middenvelder had zijn vizier niet op scherp deze middag. Dit keer plukte Valkenaers de bal van de voet van de Ajacied, die op geweldige wijze was weggestoken door El Bouchataoui. Diezelfde El Bouchataoui was vlak voor tijd nog bijna trefzeker, maar zijn heerlijke knal van randje zestien spatte uiteen op de lat, waardoor het bij een 2-0 overwinning bleef.

Ondanks het overwicht in de tweede helft zat Van Wonderen nooit helemaal gerust op zijn stoel, zo bekende hij na afloop. "Het was nooit een uitgemaakte zaak, hoewel we eigenlijk geen grote kans meer hebben weggegeven. De tweede helft was wat dat betreft een stuk beter dan de eerste helft, zeker met het oog op de eerste twintig minuten. Met name voor ons doelpunt moesten we even wennen. Dan zie je wat zo'n goal kan doen. Deze overwinning is een heel mooie steun in de rug."

Statistieken

Wedstrijd
Onder 17 – België 2-0 (1-0).

Scoreverloop
25. Thomas Buitink 1-0, 42. Buitink 2-0.

Gele kaart
Ladan.

Opstelling Onder 17
Schendelaar, Geertruida, Daverveld, Bakker, Pierie, El Bouchataoui, Mallahi, Haspolat (79. Mendonca), Redan, Oosting (77. Van Kaam), Buitink (67. Ladan).

Deel dit item