Video samenvattingen
Nieuws & Verslagen

Nieuws

Delano Ladan heeft zich met Nationaal onder 17 geplaats voor het EK door met 3-2 te winnen van Wit Rusland. Delano Ladan viel in de 48e minuut van  de wedstrijd in. Hieronder het verslag van deze wedstrijd van de website onsoranje:

Dik tachtig minuten staan er op de klok in Uden wanneer de toeschouwers op sportpark Parkzicht gespannen de adem inhouden. Het zal toch niet? Eigenlijk is het ongelofelijk dat Wit-Rusland diep in blessuretijd nog altijd mag hopen op een puntje, maar ongelofelijk of niet, de vrije trap moet nog genomen worden.

Een zucht van verlichting gaat even later over het sportpark wanneer Onder 17-doelman Jasper Schendelaar de bal onder de lat wegplukt en de scheidsrechter beslist dat het mooi is geweest. De winst is binnen; 3-2. Plaatsing voor het EK is – mede dankzij de 1-0 overwinning van Italië op België – een feit.

Opgelucht

Het is ongelofelijk dat je jezelf tegen deze tegenstander zo in de problemen kunt brengen
De opluchting is zichtbaar op de gezichten van spelers en staf van Onder 17 als ze elkaar na het laatste fluitsignaal in de armen vallen. Gespannen had KNVB-coach Kees van Wonderen de laatste minuten van het duel staand voor zijn dug-out doorgebracht. Het billenknijpen is volgens de oefenmeester naar een heel nieuw niveau gebracht. “Het is ongelofelijk dat je jezelf tegen deze tegenstander zo in de problemen kunt brengen.” Hij schudt zijn hoofd. “Maar we hebben het gered. Dat is wat telt.”

Thijs Oosting maakte op aangeven van Mohamed Mallahi de 1-0.
Vanaf de start van het duel is de opdracht van Van Wonderen aan zijn mannen duidelijk. De tegenstander vol onder druk zetten en zelf snel vanaf de zijkanten gevaar stichten. Dat lukt heel aardig, hoewel de voorzetten zeker voor de pauze te vaak wat te wensen overlaten. Geen moment komt Oranje echter in de problemen en als Thijs Oosting na een kwartier spelen een voorzet van Mohamed Mallahi binnenglijdt lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Dat het bij die 1-0 ruststand blijft mag Onder 17 zichzelf aanrekenen.

Weergaloze stift

Als Achraf el Bouchataoui na de pauze met een weergaloze stift de score alsnog verdubbelt, lijkt het wel gedaan met de dadendrang van de Wit-Russen. Maar drie minuten later staat het als een donderslag bij heldere hemel ineens 2-1 en kan Oranje opnieuw beginnen. Onder 17 raakt niet in paniek, combineert er rustig op los tot groot genoegen van het publiek aan de zijkant en komt via een goal van Daishawn Redan – hij omspeelt de keeper – op 3-1.

Daar leren ze weer van. Een wedstrijd is pas gespeeld als hij klaar is
Nu zal het toch wel gebeurd zijn, denkt Van Wonderen in zijn dug-out en met hem iedereen op het sportpark. Maar weer laat de reactie van Wit-Rusland niet lang op zich wachten; 3-2. Dit keer schrikt Onder 17 wel. Het blijkt de aanzet tot een chaotische slotfase waarin puntverlies ineens een reële optie blijkt. En dat is eigenlijk ongekend, gezien het verdere spelbeeld. “Maar daar leren ze weer van. Een wedstrijd is pas gespeeld als hij klaar is”, weet Van Wonderen. En dat is hij als scheidsrechter Stefan Apostolov na dik 83 minuten voor het laatst op zijn fluit blaast. Plaatsing voor het EK is een feit.

Daishawn Redan snelt langs de Wit-Russische verdedigers. Hij zou later de 3-1 maken.
Statistieken

Wedstrijd
Onder 17 – Wit-Rusland 3-2 (1-0).

Scoreverloop
15. Thijs Oosting 1-0, 45. Achraf el Bouchataoui 2-0, 48. Kiryl Kirylenka 2-1, 63. Daishawn Redan 3-1, 67. Kirylenka 3-2.

Gele kaart
Bakker.

Opstelling Onder 17
Schendelaar, Geertruida, Daverveld, Bakker, Pierie, El Bouchataoui, Haspolat, Redan (78. De Haas), Mallahi (64. De la Vega), Oosting, Buitink (48. Ladan).

Deel dit item