Nieuws & Verslagen

Nieuws

Wat een voetbalfeest was het afgelopen zondag in het Kyocera Stadion. De 10 Finalisten vanuit de verschillende voorronden van de leeftijdscategorieen O8, O9, O10, O11 en O13 van de Partners in Talentonwikkeling van ADO Den Haag speelden in het Kyocera Stadion heuse finales.

Het werkte dan ook ontzettend goed mee en de opkomst en enthousiasme van het publiek was overweldigend. De spelers spraken van een onvergetelijke gebeurtenis.

Onderstaand de uitslagen van de diverse gespeeld finales:

ADO Den Haag O8 – HVV O8 uitslag 2-3

ADO Den Haag O9 – Wilhelmus O9 uitslag 3-3 (ADO DH wint na strafschoppen)

ADO Den Haag O10 – Wilhelmus O10 uitslag 6-2

ADO Den Haag O11 – Wilhelmus O11 uitslag 12-1

DHC O13 – HVV O13 uitslag 4-2

Doelstelling(en) van de samenwerking ‘Partners in Talentontwikkeling’ is om de Partnerclubs op de onderstaande drie ‘pijlers’ van de samenwerking te begeleiden, waarbij het onderling toernooi en de finales lieten zien, dat er in de Haagse regio nog steeds heel veel talent rondloopt:

-Voetbaltechnisch: Hierbij zijn het verbeteren kader onderbouw, het verbeteren van de jeugdtrainers van de Partnerclubs en het inzicht geven in de visie van opleiden en de trainingsmethoden van de opleiding van ADO Den Haag de speerpunten.
-Videoanalyse: Speerpunt van deze samenwerkingspijler is het begeleiden van de Partnerclub met de ontwikkeling van het gebruik van videoanalyse bij de jeugdopleiding.
-Scouting: Bij deze ‘pijler' speelt de communicatie met de Partnerclub over de scoutingaangelegenheden en het deelgenoot maken van de Partnerclub van de scoutingcriteria van ADO Den Haag (via het BITS systeem) een grote rol.

De volgende clubs zijn officieel ‘Partner in Talentontwikkeling’ van ADO Den Haag:
DHC
Forum Sport
HBS
HVV
Laakkwartier
Quick
RKAVV
RKDEO
UVS
Wilhelmus

Hieronder een korte fotoreportage van de finales met dank aan Martin van Oostveen:

Deel dit item