Nieuws

Na een aantal weken van voorbereiding begon de ploeg van coach Aleksandar Rankovic vandaag de bekercompetitie tegen PEC Zwolle.

ADO Den Haag begon voortvarend. Al na 3 minuten stuurde Henk van Schaik de Haagse vleugelspits Chovanie Amatkaryo de diepte in. Die ging de combinatie aan met Donovan de Groot. Het 1 tweetje werd net niet nauwkeurig genoeg uitgevoerd zodat deze aanvalsopzet strandde. Na Haags balverlies op het middenveld kon PEC Zwolle in de 8e minuut ook zomaar de score openen maar deze kans werd teniet gedaan met een schotje naast het doel van Delano Kloos. Vier minuten later was het de thuisploeg die de leiding nam. Na een vrije trap kon Kursat Cil de bal voor de goal brengen waar een Zwolse verdediger de bal in eigen doel werkte, 1-0. ADO Den Haag was de 1e helft de bovenliggende partij en was een paar maal gevaarlijk. Zo eindigde een mooie aanval met Muhammed Atay in de hoofdrol met een schot van hem op de lat. Dezelfde eindbestemming had een kopbal van Henk van Schaik na een half uur spelen. Toch ging de Haagse ploeg met een 2-0 voorsprong de rust in. Lance Duijvestijn kegelde de bal op het Zwolse doel waar de doelman veel moeite mee had. Uit de weggegeven rebound kon Muhammed Atay en 2-0 intikken.