Nieuws

ADO Den Haag O17 heeft afgelopen zaterdag meer dan verdiend de tweede ronde van de bekercompetitie bereikt. In Den Bosch werd met 0-2 gewonnen van FC Den Bosch O17. Trainer Mark Schuur had na de slechte generale van dinsdagavond 1-2 verlies tegen NAC Breda, de nodige moeite om zijn selectie op peil te krijgen. Door blessures waren niet inzetbaar: Danté Roethof, Matthijs Westra, Rini van der Walt en Sem Steijn en waren Jack Morauw en Joppe Dekker niet inzetbaar wegens een schorsing. Daarnaast waren Baris Koc en Carlo de Gelder niet helemaal wedstrijdfit maar zaten wel op de bank.

Vanuit O16 was de selectie aangevuld met Zakaria Amallah, Evan Rottier, Jurmain Blanchard en doelman David van ’t Riet. Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat ADO Den Haag de bovenliggende partij was in deze wedstrijd. FC Den Bosch kwam bijna niet in de wedstrijd en ADO Den Haag hield simpel de controle. Al in de 10e minuut was het raak een voorzet van Anthony Roeg werd door Evan Rottier hard binnen geschoten (0-1).

Twaalf minuten later was het aanvoerder Lorenzo van Kleef die een pass van Kai Verbeek doeltreffend afrondde en zo de stand op 0-2 bracht. Dit was tevens de ruststand.

3 minuten na rust moest doelman Julien van Nes handelend optreden na niet goed uitverdedigen aan Haagse zijde. Uit zij snelle spelhervatting kwam de bal bij Anthony Roeg die zijn inzet echter voorlangs zag gaan. In de 66e minuut was er wederom een snelle spelhervatting van ADO Den Haag, deze bereikte Jurmain Blanchard, die zijn inzet echter over zag gaan.

De 1e echte kans voor FC Den Bosch kwam pas in de 70e minuut toen zij op de lat schoten. In de laatste 10 minuten kwam ADO Den Haag niet meer in de problemen en controleerde de wedstrijd uit, en bereikte zo de 2e bekerronde. Wie de volgende tegenstander is weten wij de loop van de komende week.