Zaterdag stond voor de onder 19 de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Deze wedstrijd was voor beide teams van zeer groot belang want voor ADO  Den Haag betekende winst plaatsing in de kampioenspoule en voor SC Heerenveen zo goed als zeker. Na het bekende aftasten van elkaar waren het de Hagenezen die het heft in handen namen zonder echt tot kansen te komen. De eerste echte mogelijkheid kwam voort uit een vrije trap van Delano Ladan die uitstekend gepareerd werd door de doelman van SC Heerenveen. Nadat de Friezen ook hun eerste mogelijkheid hadden gemist had Lance Duijvestijn, na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd, de score moeten openen, maar hij miste helaas. Toch kwam ADO Den Haag niet veel later wel op voorsprong. Het was Delano Ladan die de score opende toen hij de bal na een geblokt schot van Maarten Rieder voor zijn voeten kreeg en vrij voor de keeper binnenschoot.

Delano Ladan

Lang kon de ploeg uit de Hofstad niet genieten van hun voorsprong want binnen de minuut was de stand weer gelijk. Het was Noah van Geenen die een voorzet van links ongelukkig toucheerde en zo doelman Youri Schoonderwaldt kansloos liet 1-1. Dit was tevens de ruststand. ADO Den Haag begon de tweede helft overweldigend, want na vier minuten lag de 1-2 al in het net. Het was Lance Duijvestijn die de bal in het doel werkte nadat Emre Bilgi eerst de paal had geraakt.

Lance Duijvestijn

Toen Mohammed Chih er na een mooie individuele actie van Delano Ladan er 1-3 van maakte leek de wedstrijd gespeeld, maar vier minuten later kwamen de Friezen toch weer terug in de wedstrijd 2-3.

Mohammed Chih

Het werden zo nog twintig lange minuten voor het team van trainers Grunholz/Roerade. De Haagse ploeg kwam er nog maar mondjes maat uit en kreeg een hele serie hoekschoppen te verwerken en de opluchting was dan ook groot toen Delano Ladan er 2-4 van maakte. De wedstrijd was nu gespeeld en in de laatste vijf minuten liet ADO Den Haag nog enkele knappe staaltjes voetbal zien en had nog pech dat er een doelpunt van de ingevallen Samuel Chromek wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter was de ontlading bij spelers en staf groot en dat werd in de kleedkamer uitbundig gevierd met materiaalman Wout Slappendel als stralend middelpunt.

Wout Slappendel

Met nog een wedstrijd op het programma is de onder 19 nu al verzekerd van deelname aan de kampioenspoule. Al met al een prima prestatie van spelers en staf zeker gezien het feit dat de eerste drie competitiewedstrijden verloren gingen.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt, Tyrone Owusu, Noah van Geenen, Hennos Asmelash, Nadir Achabar (90e Lucas Leverland), Maarten Rieder, Lance Duijvestijn, Mohammmed Chih (89e Rabbi Mwenda), Yahya Boussakou (82e Donovan de Groot),Delano Ladan (89e Samuel Chromek) en Emre Bilgi.