Zaterdag stond de laatste wedstrijd uit de eerste competitiehelft op het programma tegen Ajax . Beide teams waren al verzekerd van de kampioenspoule dus stond alleen de spreekwoordelijke eer op het spel. De Amsterdammers hadden zoals verwacht zonder echt dreigend te worden het meeste balbezit en de ploeg uit de Hofstad loerde op mogelijkheden om in de omschakeling gevaarlijk te worden.

Het waren dan ook de Hagenezen die in de eerste helft de beste mogelijkheden hadden en uit een van de mogelijkheden was het  Mohammed Chih die, na schitterend te zijn vrij gespeeld, de op dat moment verdiende 1-0 aantekende.  Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op, waarbij de ploeg uit Den Haag toch weer de beste mogelijkheden had alleen werden deze niet verzilverd. Eigenlijk leek er voor de ploeg uit de Hofstad geen vuiltje in de lucht totdat de ploeg uit de Hoofdstad in drie minuten twee maal toesloeg.

ADO Den Haag probeerde hierna nog met man en macht om de gelijkmaker te forceren maar in de 86e minuut besliste Ajax de wedstrijd definitief door de 1-3 te scoren. De 2-3 van Yahya Boussakou kwam voor ADO Den Haag helaas te laat om er misschien nog een gelijkspel uit te slepen. Al met al had er misschien wel wat meer ingezeten voor de ploeg uit Den Haag, maar kunnen ze met een goed gevoel de winterstop ingaan.

Opstelling; Youri Schoonderwaldt, Tyrone Owusu (82e Ilounga Pata), Noah van Geenen, Hennos Asmelash, Nadir Achabar (82eLucas Leverland), Maarten Rieder, Lance Duijvestijn (77e Samuel Chromek), Mohammed Chih, Yahya Boussakou, Delano Ladan en Emre Bilgi (58e Donovan de Groot; 72e Achraf Douiri)

Met dank aan Martin van Oostveen voor de foto’s.