Zaterdag speelde ADO Den Haag O15 de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen SC Heerenveen. In het waterkoude Skoatterwald begon ADO Den Haag goed aan de wedstrijd. ADO Den Haag kreeg kansen maar schoten van Chris van Eck en Pharell de Macker in de beginperiode verdwenen over het doel van de tegenstander. ADO Den Haag domineert de wedstrijd en SC Heerenveen komt er niet aan te pas.

Wellicht de beste kans is de kopbal van Pharell de Macker die na een voorzet van Abdulrahman Sango recht op de keeper kopt. ADO Den Haag voetbalt behoorlijk, zet druk, alleen wordt er niet gescoord en blijft de ruststand 0-0. In de tweede helft komt SC Heerenveen beter in zijn spel. Toch zijn er kansen voor ADO Den Haag. Een vrije trap van Pharell de Macker wordt gered door de keeper van SC Heerenveen en in de rebound krijg Jay Raghoebarsing de kans op een doelpunt, maar hij schiet van dichtbij over.

Tino Dimitrijevic probeert het vanaf links met een knappe pass op Delano Costella, maar wederom is de keeper van SC Heerenveen bij de les en net iets eerder bij de bal. SC Heerenveen controleert dan weliswaar het spel, maar echte kansen zijn er niet voor de Friezen. In de 60e minuut probeert Tino Dimitrijevic het opnieuw en na een mooie actie ziet hij zijn schot maar net over gaan.

In de allerlaatste minuten lijkt ADO Den Haag toch 3 punten te gaan halen als na een scrimmage de bal in het net ligt. Al juichend rent iedereen naar elkaar, maar helaas bleek dat de bal nog net ff aangeraakt werd door Delano Costella en die stond nu net buitenspel. De eindstand bleef daardoor op 0-0 steken. Een mooi puntje en het eerste van 2018. ADO Den Haag heeft goed gevoetbald, alleen heeft het team vergeten zichzelf hiervoor te belonen. Desalniettemin is het een opsteker hoe het team zich heeft gepresenteerd. Volgende week wacht FC Utrecht thuis.

Opstelling: Kilian Nikiema, Sam Li (50e Steven Frankhuizen), Emre Ates, Jay Raghoebarsing, Yassine Ben Salah (60e Diego Lopes), Finn van Breemen,  Pharell de Macker, Chris van Eck (65e Mika Lommers), Delano Costella, Anthony Costella en Abdulrahman Sango (50e Tino Dimitrijevic)

Met dank aan mevrouw Lommers voor de foto’s.