Na het verdiende gelijkspel in Eindhoven tegen PSV O16 vorige week stond nu opnieuw een mooie naam op het programma. Ajax O16 kwam als volgende tegenstander naar de hofstad. Ajax O16 onder leiding van Richard Knopper. Richard Knopper is geen onbekende in Den Haag  aangezien hij tot 2 jaar terug als trainer aan ADO Den Haag was verbonden. De ontmoetingen vooraf waren dan ook hartelijk aangezien de huidige trainer van ADO Den Haag O16 Martijn Reuser samenwerkte met Richard Knopper in die periode. Trainer Martijn Reuser kon voor deze ontmoeting geen gebruikmaken van de zieke Sam Zeeman en de geblesseerden Jesse Janssen, Wail Hakil en Mikey van der Zalm. Ajax probeerde vanaf het begin druk op de ADO Den Haag defensie te zetten, maar ADO Den Haag wist hier in de begin fase, soms met enige fortuin, prima onderuit te komen.

Doordat op het middenveld menig duel werd gewonnen kwamen de geel/groenen steeds beter in de wedstrijd te zitten. Hierdoor ontstonden dan ook enkele mogelijkheden in de richting van het  Amsterdamse doel. ADO Den Haag zou dan ook op een terechte voorsprong komen wanneer de opgekomen Dave Star een vroege voorzet geeft, de Ajax doelman tast mis, en Evan Rottier de geboden kans prima weet af te ronden. ADO Den Haag bleef het betere van de spel houden zonder in deze fase uitgespeelde kansen te creëren.

Deed Ajax dan niet mee in deze wedstrijd? Ja zeker wel maar voordat de ploeg echt gevaarlijk kon worden voor het Haagse doel werd gevaar geneutraliseerd door de ADO Den Haag verdediging. Een keer moest Hugo Wentges in actie komen om een inzet onschadelijk te maken. Op slag van rust had ADO Den Haag de beste mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen wanneer een voorzet van Denso Kasius naar de vrijstaande  en een prima wedstrijd spelende Jesse Reinders komt, maar hij de bal over de dwarsligger jaagt.

De tweede helft zal een kopie worden van de eerste helft waar ADO Den Haag het betere spel laat zien en de tegenstander keer op keer aftroeft in felheid en bereidheid om de bal te willen hebben. Het enige wat trainer Martijn Reuser zijn ploeg kon verwijten in die fase was het zich niet zelf belonen door de kansen doeltreffend af te ronden. Hierdoor bleef het geloof bij de Amsterdammers op een eventueel gunstig resultaat. Gelukkig voor ADO Den Haag was Hugo Wentges ook de 2e helft bij de les en wist zijn doel schoon te houden.

ADO Den Haag lieten de toeschouwers tot 10 minuten voor tijd in spanning maar verdubbelde toen toch de voorsprong. Doelpuntenmaker Jermain Blanchard wordt met een crossbal bedient en faalt niet in de 1:1 met de Ajax doelman en tekent de 2-0 aan. Enkele minuten laten wordt het zelfs 3-0 als wederom Jermain Blanchard het net weet te vinden. Een bijna identieke situatie als bij de 2-0 maar nu kwam de assist van Steyn Wijsman. Jermain Blanchard schiet de bal daarna verwoestend achter de vertwijfelde doelman van Ajax. Hiermee kwam ook gelijk de 3-0 eindstand op het bord. ADO Den Haag O16 kan terug kijken op een uitstekende wedstrijd waarin het heeft laten zien tot goed voetballen in staat te kunnen zijn. Als dit niveau kan worden vast gehouden kunnen er nog leuke dingen gaan gebeuren. De volgende uitdaging voor de mannen van Martijn Reuser zal FC Utrecht O16 gaan worden. Volgende week komen de Domstedelingen naar de hofstad. Aanvang is 12.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Denso Kasius, Steyn Wijsman, Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders, Jay Huys (63e Jermain Blanchard), Jesse Spaans, Evan Rottier, Faissal Zefri (57e Atilla Agirman) en Samir Bouchattaui (59e Danyel Sikkens)