ADO Den Haag onder 13 speelde zaterdag tegen koploper Sparta O13. Uit was er met 5-1 verloren dus een mooie kans om het goed te maken in de thuiswedstrijd. ADO Den Haag schoot dan ook vurig uit de startblokken getuige de 1-0 voorsprong in de 4e minuut door Fabiano Rust. 2 minuten later schoot Sparta de bal op de lat buiten bereik van Sem Buvelot. Niet lang daarna kreeg de Haagse spits, Fabiano Rust de bal in de voeten met de rug naar het Rotterdamse doel, na een goede actie over rechts van Raydrian Cornelia, en toch kon Fabiano Rust de bal over de Sparta goalie lobben, 2-0. In de 18e minuut liep Raydrian Cornelia, na wederom een goede actie met prachtige passeerbeweging door het midden op de Rotterdamse keeper af. Hij omspeelde de keeper en scoorde de 3-0.

Helaas kon vlak voor rust Sparta toch nog de 3-1 maken, na een foutieve inspeelpass door het midden op de breedte van het veld. Later bleek, of het voelde zo misschien, alsof deze tegengoal als een elektrische shock door de Hagenaars heen schoot. De 2e helft was amper begonnen of de Spartanen mochten aanleggen voor een strafschop. Sem Buvelot liet zich niet van de wijs brengen en dook de goede hoek in en kon de bal nog net tot corner verwerken. In de 41e minuut scoorde Sparta alsnog de 3-2. Het werd niet eens 4 minuten later zelfs gelijk.

Niet lang daarna kwamen de Rotterdammers zelf op voorsprong met een rake kopbal vanuit een vrije trap. In de 55e minuut kwam zelfs de 3-5 op het scorebord, na eerst nog een redding van Sem Buvelot, scoorde Sparta in de rebound. En, al dan niet geflatteerd, werd de eindstand bepaald op 3-6 voor de uitploeg. Al met al een teleurstellende uitslag na een uitstekende eerste helft.