Dit weekend had ADO Den Haag O19 geen competitieverplichtingen en daarom werden er twee oefenwedstrijden gespeeld. Voor het trainersduo Grunholz/Roerade een uitgelezen mogelijkheid om de spelers die wat minder aan bod komen weer eens aan het werk te zien. Op woensdagavond werd in de stromende regen tegen het Chinese Beijing Renhe gespeeld.

In de eerste helft was het baltempo te laag om de Chinezen echt te verontrusten hierdoor was de ruststand slechts 1-0 in het voordeel voor de Hagenezen. Na de rust werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt en werd de score dan ook gestaag opgevoerd zodat er uiteindelijk een 7-0 eindstand op het scorebord kwam te staan. Doelpuntenmakers waren: Lorenzo van Kleef 3x, Lance Duijvestijn 2x, Emre Bilgi en Maarten Rieder.

Op zaterdag werd er geoefend tegen FC Den Bosch. Ook deze wedstrijd had twee gezichten in de eerste helft dacht ADO Den Haag het varkentje wel even te wassen maar kwamen bedrogen uit want na 4 minuten namen de Bosschenaren brutaal de leiding . Wie dacht dat na de gelijkmaker van Nadir Achabar de Haagsche ploeg de zaken op orde had, had het mis want vlak voor rust kwam FC Den Bosch weer een voorsprong. Zodoende brak de rust aan met een 1-2 tussenstand.

Na de thee waren de Hagenaars beter bij de les en binnen vier minuten was de achterstand door doelpunten van Yahya Boussakou en Rabbi Mwenda omgebogen in een voorsprong. Toch wisten de Bosschenaren de stand weer gelijk te trekken alvorens Lance Duijvestijn met twee doelpunten de 5-3 eindstand op het scorebord zet. Al met al kan er gesproken worden van twee zeer nuttige oefenwedstrijden.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.